ПЕВЦИ И ТАНЦЬОРИ ОТ ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ В СЕЛО АНТОН Зарадваха почитателите си с пролетен бал

  • 0
  • 87 преглеждания

Празничната програма на творческите състави на читалище „Христо Ботев“ в село Антон, посветена на Гергьовден и Деня на Общината, се проведе на 1 май, а изявите на самодейците преминаха като един наситен с емоции, настроение и изобилие от разноцветни багри пролетен бал. Затова и водеща на спектакъла бе самата Пролет – Станимира Стойчева, която със стихове и текстове за най-красивия сезон от годината представяше участващите в концерта.

Първи се изявиха пред изпълнилите до краен предел салона на културната институция жители на селото малките мажоретки при читалището, с хореограф Ецо Ецов. Веднага след тях сцената бе завладяна от възпитаниците на Детска градина „Българче“, с ръководители Гришка Лозанова и Събина Делова, които изпълниха няколко пролетни танца и песни за цветята.

В концерта, продължил почти два часа, с песни от богатия си репертоар участваха дамите от вокалната група с ръководител Марияна Върбанова, както и наскоро сформираният състав за сценични изкуства при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с ръководител Красимира Христовска. Нейните възпитаници освен с танци, се показаха и като добри актьори в атрактивна хумористична сценка с тема от домашния бит и атмосфера.

С бурни аплодисменти бяха приети изпълненията на мажоретките на г-н Ецов от с. Мирково, специални гости на приятелите си от читалище „Христо Ботев“ и жителите на с. Антон.

С цигански танци пред публиката се представиха момичетата от Детския танцов състав „Джемина“, с хореограф Събина Делова и вокална група „Хармония“, пренесла зрителите с песента „Санта Лучия“ в атмосферата на венецианските канали и гондоли. Пролетният бал на съставите на читалището продължи с изпълнения на „леновете на клуба за народни хора „Планински извори“ и с впечатляващ финал, събрал на сцената всички участници в спектакъла.

Кметът на общината инж. Стоян Гарчев изрази възхищението си от доставената наслада и удоволствие от таланта на участниците в пролетния бал, като поднесе цветя на изпълнителите и на техните ръководители. А председателят на настоятелството на читалище „Христо Ботев“ Донка Николова благодари на самодейците за сътворения спектакъл и на ръководството на общината за подкрепата.

ЖИТЕЛИ ГОСТИ НА МИРКОВО  Празнуваха на „Бърдо“ Деня на общината
Prev Post ЖИТЕЛИ ГОСТИ НА МИРКОВО Празнуваха на „Бърдо“ Деня на общината
ШКОЛА „СРЕДНОГОРЦИ”  Вложи жар и майсторство във фолклорна приказка
Next Post ШКОЛА „СРЕДНОГОРЦИ” Вложи жар и майсторство във фолклорна приказка
Related Posts

Leave a Comment: