Поредица от празници в Община Антон

  • 0
  • 85 преглеждания

На 22 декември Община Антон, Народно читалище „Христо Ботев”,  Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и Детска градина „Българче” с поредица от прояви отбелязаха настъпването на Коледните и Новогодишни празници.

Празненствата започнаха с пристигането на Дядо Коледа и Снежанка, които донесоха подаръци на събралите се деца. Събитието се състоя пред читалището, а малчуганите имаха възможността да си направят снимка за спомен. Бизнесменът Александър Семков беше осигурил шоколадови лакомства за децата и всички останаха доволни.

Благотворителният коледен базар беше организиран от читалищното настоятелство в помощ на 17-годишния Красимир Коев, който спешно се нуждае от белодробна трансплантация. Базарът беше подреден пред сградата на читалището. В направата на сладкишите се включиха много дами от селото и изборът беше богат. Скоро средствата ще бъдат преведени по сметката на младежа, увериха от читалището в село Антон.

Коледният концерт по традиция премина с участието на възпитаниците на Детска градина „Българче”, които изнесоха цяла програма от песни, танци и стихове под ръководството на Стоянка Кънчева.  Учениците от основното училище също се представиха с богата програма. Училищният хор, с художествен ръководител Нено Павлов, имаше няколко изпълнения. Те бяха последвани от комична сценка по разказ на Чудомир, подготвена от педагога Христина Генова.

Самодейците от читалище „Христо Ботев” участваха в спектакъла с Хор „Шарена китка” и вокалната група, с нов художествен ръководител – маестро Марияна Върбанова.

Тази година в читалището отново дейност започнаха мажоретките. Техен ръководител е Ецо Ецов. Хореографът Събина Делова беше подготвила разнообразна танцова програма, с участието на всички фолклористи от Детски танцов състав „Джемина” и клуб за народни хора „Планински извори”. Гост на концерта беше Станимира Стойчева, която впечатли публиката с песента на Адел „Someone Like You”.

Концертът се случваше във всекидневната на дядо и баба Коледа, които получават цял колет „видео съобщения” от село Антон. Така като видеопослания бяха представени всички участници. Председателят на читалищното настоятелство Донка Николова приветства самодейците и зрителите с коледните и новогодишните празници.

На 25 декември няколко групи коледари обиколиха цялото село. Навсякъде те бяха посрещнати с очаквания от стопаните, които ги даруваха богато.

От ръководството на Народно читалище „Христо Ботев” съобщиха, че коледарските групи са събрали 1165 лв., които ще бъдат използвани според нуждите на читалището. Читалищното настоятелство благодарим на антончани за тяхната щедрост, която от години помага за дейността на местната културна институция.

ИНЖ. ЦВЕТОМИР ВЕЛКОВ – ОПЕРАТИВЕН ДИРЕКТОР НА “ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ”:
Prev Post ИНЖ. ЦВЕТОМИР ВЕЛКОВ – ОПЕРАТИВЕН ДИРЕКТОР НА “ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ”:
В СПОРТЕН КОМПЛЕКС „ХАРМОНИЯ“ – ЧЕЛОПЕЧ  Демонстрации на стилове борба и бойни изкуства
Next Post В СПОРТЕН КОМПЛЕКС „ХАРМОНИЯ“ – ЧЕЛОПЕЧ Демонстрации на стилове борба и бойни изкуства
Related Posts

Leave a Comment: