ПРОТЕСТ В ЗЛАТИЦА Срещу некачествен ток от ЧЕЗ

  • 0
  • 116 преглеждания

На 17 март около тридесет златичани, живеещи в южните квартали на Златица, се събраха на протест и в продължение на един час – от 10 до 11 ч., спряха движението на кръстовището на околовръстния път и ул. „Медет“. Те издигнаха транспаранти с настояване електроразпределителната компания ЧЕЗ да изпълнява задълженията си към потребителите, както те са коректни като платци. Хората заявиха, че в продължение на месеци дружеството е некоректно към гражданите от тази част на гр. Златица и не снабдява домакинствата с електричество по стандартите на страната.

Хората, живеещи в района, улицата покрай реката в южния край и под околовръстното шосе се оплакват, че или нямат ток, или той не е с необходимото напрежение, често пулсира, което води до повреди в електрическите им уреди. Въпреки че работници на компанията вече копаят канали за поставяне на нови кабели и свързването на кварталите към нов трафопост, гражданите направиха митинга, който бяха запланували, за да уверят ръководството на ЧЕЗ, че са сериозни  и че ще отидат до край в борбата си за нормално електроснабдяване.

До момента те са отправили множество писма до дружеството, но приемат мярката на фирмата като прекалено закъсняла. Блокадата премина без произшествия и водачите на автомобилите от двете страни на кръстовището не протестираха срещу действията на златичани. През блокадата бяха пуснати само две коли, в които пътуваха за болни за лечение в гр. Панагюрище.

Протестиращите заявиха още, че токът е прекалено скъп за хората, че има семейства, които едва се справят с високите сметки и че се правят недостойни манипулации по отношение на напрежението му. Живещите в тези квартали на Златица се надяват скоро да бъдат включени в новия трафопост и да не се стига до информиране за подкрепа на национални медии и предаването „Господари на ефира“. И заявиха, че ако до десетина дни не се подобри качеството и не спрат прекъсванията на електиречския ток за домакинствата в южната част на град, ще организират втори протест с повече участници. А сред тях бе и една майка с дете – инвалид, която също изрази съпричастността си към проблема. Протестът беше подкрепен и от кмета на община Златица инж. Магдалена Иванова, която застана зад исканията на граждани.

В СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ  Пуснаха 12 000 рибки в язовир „Качулка”
Prev Post В СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ Пуснаха 12 000 рибки в язовир „Качулка”
НА ТОДОРОВДЕН В ЗЛАТИЦА  Руси Матракчийски с най-много награди
Next Post НА ТОДОРОВДЕН В ЗЛАТИЦА Руси Матракчийски с най-много награди
Related Posts

Leave a Comment: