Солидарност във времето на социалната дистанция

  • 0
  • 103 преглеждания

Сърцати екипи на „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“ продължават доброволната си инициатива срещу Ковид-19 с  подпомагане на пенсионери и институции

Във времето на социалната дистанция, понятие, което се наложи заради безпрецедентната здравна криза в света, солидарността и взаимната подкрепа придобиха нови измерения. Хората, отделени един от друг, повече от всякога имат нужда от съпричастие, особено възрастните. Тази седмица бившите служители и работници в община Мирково почувстваха, че и в този труден за обществото и за икономиката момент те не са забравени. Пенсионерите, работили в дружеството „Елаците-Мед“, получиха от екип на предприятието маски и дезинфектанти.

„Винаги „Елаците“ са се грижили за нас и изобщо за цялата селищна система. Осигуряват работа на всички и препитание, а ето сега – още един добър жест“ – споделя Цветко Иванов от Мирково.

„По 2, 3 пъти в годината „Елаците“ ни дават подаръци и финансова помощ. На всички пенсионери без изключение, пращат ни поздравления. Много сме благодарни и сега, особено сега в кризата“ – допълва Цветанка Хрискова.

Те са сред първите от над 560 пенсионери само от региона на Средногорието, които получават предпазни средства срещу Ковид-19. Следващата седмица сърцатите екипи на „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“ ще достигнат и до домовете на останалите бивши  служители от общините в региона на дейност на двете компании.

„В този труден момент е много важно да кажем и на хората, които са работили в предприятието: „Вие не сте сами!“ – заявиха от дружествата, за които социалната политика е изключително важна, а добрите дела носят удовлетвореност на служителите, ангажирани с тях.

В региона на Средногорието инициативата на „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“ продължи през седмицата и с дарение за Районното управление на МВР – Пирдоп. Полицаите получиха помощ от 100 маски, 100 дезинфектанти, както и 1000 литра разтвор за дезинфекция.

Дружествата са поели ангажимент да продължават своята помощ и в следващите седмици.

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ   Осигури хранителни продукти за нуждаещи се
Prev Post БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ Осигури хранителни продукти за нуждаещи се
В МИРКОВО  Дезинфекцират обществените места
Next Post В МИРКОВО Дезинфекцират обществените места
Related Posts

Leave a Comment: