Трогателен спектакъл за сбогом на детската градина

  • 0
  • 154 преглеждания

На 28 май в музикалния салон на детска градина „Евлампия Векилова“ в Копривщица  се състоя последното тържество на децата от предучилищна възраст. Събитието бе уважено от кмета и заместник-кмета на общината Генчо Герданов и Тони Малинов, директора на Дирекция „Финансово-счетоводна дейност“ и главен счетоводител при общинска администрация Василка Йовкова, Христина Стрелкова и Теодора Цоловска – помощник директори в СУ „Любен Каравелов“, Павлина Азманова – секретар на Местната комисия за борба с противообществени прояви на пълнолетни и непълнолетни, родители.

Децата поднесоха на своите гости затрогващ спектакъл, с който се сбогуваха с детската градина и своите учители. Много фееричен беше танцът на пеперудите, изпълнен под звуците на нежна и завладяваща мелодия. През 4 години на обучение в детското заведение възпитатели на малчуганите са Дидка Пенчева, Дора Герова и Радостина Галинова.  Дидка Пенчева в поздравителния си адрес към бъдещите първокласници разказа от първите им дни на постъпване в градината. Думите на Любен Каравелов: „Учете се, мои мили птички, четете, пишете и малките главици с разум напълнете!“ бе посланието й, учила ги в тези три години.

Дора Герова и Радостина Галинова, заедно със своите възпитаници благодариха на общинското ръководство за подкрепата. Директорът на детското заведение Пенка Иванова пожела на малчуганите да са здрави, да имат едно безгрижно лято, а от 15 септември да вървят уверено по пътя на знанието и науката. Тя връчи на децата „Удостоверение  за завършена подготвителна група“, а кметът им подари несесери с учебни помагала.

Теодора Цоловска запозна родителите с необходимите документи и сроковете за записването на бъдещите първолаци. Местната комисия подари играчки на децата.

ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ГРУПА „БОН-БОН“  Завършиха обучението си с вълнуващ празник
Prev Post ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ГРУПА „БОН-БОН“ Завършиха обучението си с вълнуващ празник
ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАД ЗЛАТИЦА  Фолклорно настроение под дъжда с танците на Ансамбъл „Чинарите“
Next Post ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАД ЗЛАТИЦА Фолклорно настроение под дъжда с танците на Ансамбъл „Чинарите“
Related Posts

Leave a Comment: