Училища в региона няма да се закриват

  • 0
  • 87 преглеждания

ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Антон отпразнува патронния празник на училището 11 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий с концерт под надслов “Език свещен“. Учениците напълниха залата на читалище “Христо Ботев“ със своя талант и артистичност, и забавляваха публиката близо два часа.

В навечерието на празника и като част от визитата си в района на Средногорието, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и началникът на РУО Софийска област Росица Иванова, заедно с кмета на общината инж. Стоян Гарчев посетиха и училището в с. Антон, съобщиха от учебното заведение.

Проведена е била  работна среща на гостите с педагозите. Министър Вълчев е изразил удовлетворението си от учебното заведение и е споделил пред домакините ангажираността на МОН към училищата в малките населени места, каквото е и учебното заведение в Община Антон. По време на разговорите е било споделено, че поради урбанизацията, обусловена от социално-икономическите условия и съвременното развитие на страната, тенденцията е към намаляване на учениците. Министър Вълчев е уверил педагозите от с. Антон, че няма да се стигне до закриване на училища в района по тази причина.

Гостите са получили сувенири по повод предстоящия празник 24 май –  ръчно изработени от учениците от арт-клуба към учебното заведение. Колективът е отправил покана към г-н  министъра да гостува отново в с. Антон за предстоящото честване на 135-годишнина на училището през следващата учебна година.

МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ   Посети „Аурубис България“ и учебни заведения от региона
Prev Post МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ Посети „Аурубис България“ и учебни заведения от региона
УЧЕНИЦИ ОТ СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА
Next Post УЧЕНИЦИ ОТ СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА
Related Posts

Leave a Comment: