УПРАВИТЕЛЯТ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ ИВАН ИВАНОВ Прие вицепрезидента и изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България проф. д-р инж. Илия Гърков

  • 0
  • 735 преглеждания

Управителят на Софийска област Иван Иванов е провел разговор на 11 март с вицепрезидента и изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“, която управлява подземния рудник за медно-златни руди в Челопеч – проф. д-р инж. Илия Гърков. Разговорът е във връзка със срещите на областния управител с бизнеса, който оперира в областта, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

Проф. Илия Гърков е представил дейността на компанията у нас, като е посочил, че рудникът е доказан лидер в дигиталните иновации със 100 % надеждно WI-FI покритие на 600 метра под земята и системи за трансфер на данни в реално време. Преди 3 години за първи път е изпробван и дрон с автономно управление, което по думите на проф. д-р инж. Илия Гърков е наложило рудник „Челопеч“ като технологичен лидер в световната минна индустрия.

Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс“ е подчертал пред областния управител Иван Иванов, че компанията всяка година инвестира в модернизацията на рудника, спазвайки всички международни стандарти за безопасност на персонала, опазване на околната среда и устойчиво развитие.

„Вярвам, че партньорството ни ще продължи – от моя страна имате пълна подкрепа в съвместната ни работа за развитието на региона“, е заявил областният управител. Той е връчил на компанията, управляваща рудника в Челопеч, заповед, с която ѝ се разрешава допускане, изменение и допълване на разрешение за строеж „Повишаване на конструктивната сигурност на южната стена на хвостохранилището в Челопеч“

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  Парад на маската на историческия площад „20 Април“
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Парад на маската на историческия площад „20 Април“
В ОБЩИНА ПИРДОП  Пристигна новата сметосъбиращата машина
Next Post В ОБЩИНА ПИРДОП Пристигна новата сметосъбиращата машина
Related Posts