В ГРАДА НА ПЪРВАТА ПУШКА – КОПРИВЩИЦА Викторина за Апостола на свободата

  • 0
  • 122 преглеждания

СУ „Любен Каравелов“ – град Копривщица, отбеляза 149 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски с различни инициативи, които се проведоха на 18 февруари. Учителите от начален курс  Зарафина Радоева,  Гергана Вълова, Спаска Костевска,  Христина Ватахова, Антония Брайкова,  Мария Паралеева,  Теодора Рашкова, Георги Доросиев и артистичният секретар на читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев“ – Димитър Кунчев, проведоха открит урок по родолюбие на тема „Васил Левски“.

Димитър Кунчев, облечен в народна носия, влезе в ролята на Дякона. По време на урока възпитаниците на копривщенската гимназия участваха в тематична викторина, рецитираха стихотворения и изпълняваха песни за Апостола на свободата. Тематични уроци проведоха и учениците от пети и шести клас, с класни ръководители Василена Керемидчиева и Лалка Доросиева. Темата им бе свързана с живота, делото и гибелта на един от най-светлите герои на България.

Учениците от пети клас изработиха онлайн презентация за Левски. Разпределени на три отбора с наименования „Честност“, „Сила“ и „Смелост“, те трябваше да отговарят на въпроси, свързани с живота и делото на Апостола, да решават задачи, насочващи към основни събития и години от живота на революционера. И накрая да подредят думи, така че да получат три известни цитата на Левски. Победител в състезанието стана отбор „Смелост“. В края на часа копривщенските ученици рецитираха стихове за Левски и отличиха най-добрите изпълнители.

Интерактивен урок имаха и шестокласниците, допълнен от викторина и стихове за националния ни герой. Така младите поколения от възрожденския град почетоха паметта на Васил Иванов Кунчев – Левски. Те не положиха цветя и венци пред паметник, но съпреживяха духовно паметта му, а изживяването на този ден е малкото семенце, което ще поникне в душите им в бъдеще.

ЗЛАТИЧАНИ ИЗРАЗИХА ПОЧИТТА СИ КЪМ АПОСТОЛА   С поклонение пред делото в църковния метох
Prev Post ЗЛАТИЧАНИ ИЗРАЗИХА ПОЧИТТА СИ КЪМ АПОСТОЛА С поклонение пред делото в църковния метох
НА МЕМОРИАЛЕН КОМПЛЕКС „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ НА „ГЪЛЪБЕЦ“   Средногорци изразиха почитта си към безсмъртния син на Отечеството
Next Post НА МЕМОРИАЛЕН КОМПЛЕКС „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ НА „ГЪЛЪБЕЦ“ Средногорци изразиха почитта си към безсмъртния син на Отечеството
Related Posts