В КОПРИВЩИЦА Земеделски производители получиха съвети за развитие на бизнеса си

  • 0
  • 98 преглеждания

На 14 февруари в конферентната зала на общинския Жив музей - Копривщица, по инициатива на Областна дирекция „Земеделие“, се проведе информационна среща със земеделските производители от града. Кметът Генчо Герданов бе гост на срещата.

Началникът на Общинската служба „Земеделие“ – Копривщица – Христина Дойчева, откри форума и пожела на земеделските производители настоящата 2018 година да е успешна и добра и постигане на по-добри резултати от предходните години.  Антония Стоименова – директор на Областната дирекция, благодари на уважилите срещата  и подчерта, че е от особено важно значение да бъдат спазвани сроковете, регламентирани в Закона. Г-жа Стоименова увери, че тя и специалисти от дирекцията винаги ще се отзовават за консултации и подпомагане на земеделските производители.

Мартин Шопов информира за новостите по схемите и мерките на кампанията за настоящата година. Служители от Националната служба „Съвети в земеделието“ Николай Николов и Пламен Банчев казаха, че освен по схемите и мерките по директните плащания, копривщенци могат да бъдат консултирани и по земеделските мерки по Програмата за развитие на селските райони. За заинтересованите се осигуряват безплатно проектни предложения, в които са включени  заявление за подпомагане и бизнес план.

Специален гост на форума бе проф. Димитър Николов - директор на Института по аграрна икономика – София, който направи презентация на тема „Дигитално управление на фермата“. Специалистите отговориха на поставени въпроси от земеделските производители. В работната среща взеха участие и служителите от Общинската служба „Земеделие“ – Копривщица Анна Зайкова-Кесякова и Мария Шушулова.

В МИРКОВО  Стихове за България на „Сирни Заговезни“
Prev Post В МИРКОВО Стихове за България на „Сирни Заговезни“
Буен огън лумна в Пирдоп
Next Post Буен огън лумна в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: