В МИРКОВО И ПИРДОП Мълнии поразиха дърво в детска градина и стопаннки сгради

  • 0
  • 91 преглеждания

При разразилата се буря през миналата седмица – 25 август, в село Мирково имаше инцидент. Мълния удари една от секвоите, намиращи се в южната част на парковото пространство в детската градина. Там се намират две, вече доста израстнали дървета, върхът на едното от които преди време е бил отрязан от злосторници. Върху поразената секвоя за втори път пада мълния, като първият път е бил преди няколко години. Тогава това се е случило точно когато децата са ставали от следобеден сън и всичко се е видяло като на филм.

Миналият вторник електрическият заряд, падащ от небето, също удари след обяд, а усещанато от гръмотевицата беше като че ли се разцепва небето. Освен пострадалото дърво има и поражения и на съседната къща, в която живее семейството на Венцислав Мутафов. Както разказа неговата съпруга Николинка, веднага след удара, в стаята нещо припукало и присвяткало. Оказало се, че в къщата са изгорели телевизорът и рутерът на компютъра, въпреки че във всяка стая имало противотокова защитна система, която явно не е издържала на високото напрежение. Стопаните очакват да им бъдат подменена повредената сателитна чиния.

Ръководството на детската градина веднага започна да отстранява клоните на дърветата, намиращи се непоследствено пред входа на сградата. Акцията по подрязването беше осъществена със съдействието на общината и на работници от „Елаците-Мед” АД.

Същия ден, причинен от мълния, е възникнал пожар в гр. Пирдоп. Засегнати са били три сгради в съседни дворни места – плевни, селскостопанска постройка и лятна кухня. На мястото са били изпратени автопатрул и дежурната оперативна група, които са извършили оглед. Огънят е бил потушен от екип огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Пирдоп. По случая в полицейското управление е образувано досъдебно производство и е била уведомена Районната прокуратура.

На 29 август 2020 г. успешно приключи Първата онлайн лятна музикална академия
Prev Post На 29 август 2020 г. успешно приключи Първата онлайн лятна музикална академия
Петричани на гости в Старосел и Хисаря
Next Post Петричани на гости в Старосел и Хисаря
Related Posts

Leave a Comment: