В ОБЩИНА АНТОН Спортен празник по Великден

  • 0
  • 98 преглеждания


На втория ден след Великден – 17 април, в община Антон се проведе детски спортен празник. Той бе организиран от общинското ръководство в изпълнение на желанието на дарителя за проявата – Дончо Георгиев. Активно участие в него взе и кметът инж. Стоян Гарчев, който се включи в една от дисциплините – кросът.

Секретарят на общината Цветелина Костова поясни, че г-н Георгиев е дарил спечелената от него награда от 100 лв. от участието си в конкурса за най-красив осмомартенски букет, който той закупил за своята дъщеря. Останалите средства за осигуряване наградите за спортната надпревара в различните дисциплини, добави кметът инж. Гарчев.

Освен кроса – обиколка на читалището и по алеите в парка на общината, бяха предвидени още състезания по дарс, скачане на въже, въртене на обръчи и щафетни игри. И въпреки студеното време в тях се включиха множество малчугани от посещаващи детската градина до ученици в антонското училище.

Най-напред стартираха бегачите, като на победителите в отделните възрастови групи – деца, ученици – момичета и момчета от начален и горен курс, инж. Стоян Гарчев връчи топки. При най-големите първи финалната линия премина 13-годишният Мирослав Димитров от седми клас. При момичетата до четвърти клас победителка е Мадлен Петрова, а при момчетата в същата възрастова група – Росен Вълков. При участниците от детската градина и за двамата състезатели, застанали на старт, имаше топки за награда.

Следващата надпревара бе особено интересна и оспорвана, тъй като разделените на няколко отбора деца, трябваше да се справят с различни предизвикателства, под ръководството на главния съдия Станислава Тетевенска и г-жа Костова. В условията на играта влизаше преодоляване на определено разстояние пред читалище „Христо Ботев“ в ръце с чинийка, в която имаше топче за тенис на маса. След това състезателният уред се заменяше с чувал, чрез който всеки един от няколкото отбора, трябваше да измине останалата част от трасето и да се завърне до мястото, откъдето е тръгнал с него. Финалът беше отново бягане с чинийката и топчето в ръце.

Много емоционално и насърчавайки се взаимно, децата успешно се справиха с това, а и с останалите спортни игри. Празникът имаше предимно развлекателен характер и достави удоволствие както на участниците в него, така и на малкото им публика в хладния априлски ден.

МИРКОВЧАНИ  С изразителна победа над водача в групата
Prev Post МИРКОВЧАНИ С изразителна победа над водача в групата
Next Post МАРИЯ ВЕЛКОВА ОТ „ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ“
Related Posts

Leave a Comment: