Вандали рушиха и в Мирково

  • 0
  • 109 преглеждания

През миналата седмица стана известно, че са били поругани паметници в гробищен парк Мирково. Този срамен варварски и вандалски акт е дело на неизвестен извършител, не е ясно и кога точно е сторено това деяние.

По времето, когато мнозина се стремят да направят нещо стойностно, да благоустрояват средата, в която живеем, да гоним европейците, които все не можем по различни причини да стигнем, се намират такива, които нищо не могат и не са направили нито за себе си, нито за обществото, но единственото, което правят е да рушат!

Смеем се, когато слушаме вица за Бай Ганьо, който застанал пред Бранденбургската врата в Берлин и казал: „А, то две кила динамит ще й стигнат!”. Но не е за смях!. Това показва една типична нашенска черта, че много ни бива да рушим, но не и да пазим съграденото от други.

Постъпката е срамна, осъдителна, дело на човек, за който няма нищо свято. Не е важно в нетрезво състояние ли е бил, дрогиран ли, някакви непонятни комплекси ли е преодолявал извършителят, това е без значение. По-важното е, че този човек не е бил възпитан добре, че е тук някъде сред нас и може дори да ни се надсмива. За него няма човешко достойнство, почит към починалите, уважение към живите и му липсват елементарните човешки ценности.

Пак типично по нашенски вероятно ще започнем да търсим вината в училището, в учителите, които е трябвало да го възпитат, макар подобни дела се учат от родителите. Полицията работи по неговото откриване и дано по-скоро го установи и му бъде наложено съответното наказание. Но той нека да знае, че Господ бави, но не забравя! Това деяние е срамно, осъдително, нечовешко и грозно и няма място сред нас. Да пази Бог!

УЧЕНИЦИ  Проведоха шествие до паметника на Тодор Влайков
Prev Post УЧЕНИЦИ Проведоха шествие до паметника на Тодор Влайков
Търси се Супер Стем
Next Post Търси се Супер Стем
Related Posts

Leave a Comment: