АНЕЛИЯ ДИМОВА, „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“: Ситуацията изисква да бъдем по-иновативни в начинанията си

  • 0
  • 85 преглеждания

 

Анелия Димова, ръководител Човешки ресурси в „Аурубис“ участва като панелист в онлайн дискусия на водещи български специалисти по управление на човешкия капитал. В събитието на тема „Как да се погрижим за хората и културата по време на криза“, организирано от вестник „Капитал“, се включиха професионалисти от секторите информационни технологии, базова индустрия, търговия с бързооборотни стоки. Експертите споделиха добри практики, инициативи и научени уроци през последните месеци в условията на извънредно положение.

„Променихме начина си на общуване и на работа. За да се запази здравето и сигурността на служителите ни, преминахме към ротационен режим на работа. Осигуряваме дублиращи резервни екипи, които са на разположение в т. нар. „хоум офис“. Ротацията е през две седмици“, каза Димова по време на онлайн форума.

„Ситуацията изисква да бъдем по-иновативни в начинанията си. Продължихме с традиционни инициативи от годишния календар, но ги правим дистанционно. Седмицата на безопасността и здравето на компанията, например, постави акцент върху психичното здраве на служителите чрез уебинари. Всеки имаше възможност да получи съвет от психотерапевт как да управлява времето си, взаимоотношенията с децата си и очакванията за бъдещето в такава ситуация. „Зелената седмица“ също се пренесе в домовете на служителите. Социалната ни програма за региона, в който работим, предвижда над 1.3 млн. лв. в подкрепа на местните общности, част от които са и повечето от работещите в „Аурубис“, сподели още Димова по време на дискусията. „Компанията разработва детайлен план за поетапно излизане от извънредното положение, като запазваме голяма част от мерките. Най-важното е в дългосрочен план да съхраним здравето на нашите колеги“, завърши Димова.

ПЕТРИЧАНИ  Отдадоха почит на загиналите през Април 1876-та
Prev Post ПЕТРИЧАНИ Отдадоха почит на загиналите през Април 1876-та
ГРУПАТА „АУРУБИС“   Получи одобрението на Европейската комисия за придобиването на „Метало“
Next Post ГРУПАТА „АУРУБИС“ Получи одобрението на Европейската комисия за придобиването на „Метало“
Related Posts

Leave a Comment: