АТПГ – Златица Домакин на национално състезание по професии

  • 0
  • 101 преглеждания

На 22 и 23 март Аграрно-техническа професионална гимназия – Златица, бе домакин на заключителния етап от Националното състезание за най-добър млад автомонтьор и най-добър млад водач на МПС. В него участваха единадесет отбора от професионалните гимназии от Югозападния регион – от с. Борован, Ботевград, Етрополе, Видин, Лом, Мездра, с. Владимирово, гр. Враца, Сливница и домакините от Златица.

Подкрепа на АТПГ в организирането и провеждането на състезанието оказаха компаниите, които развиват дейност в района и подпомагат професионалното обучение на младежите от гимназията в гр. Златица – „Аурубис България“,    „Елаците-Мед“, „Геострой“, „Геотрейдинг“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Адмикс“, Автосервици „Вианор“ и Община Златица, към които при откриването на надпреварата на учениците бяха отправени благодарности от директора на учебното заведение инж. Величка Баланова.

Преди техническата конференция поздравления и успешно представяне на отборите пожелаха официалните гости на събитието. Учителят по професионална подготовка в училището Нинко Филипов обяви регламента на провеждане на двата кръга на надпреварата. Най-напред бе изтеглен вариантът на теоретичния тест за автомонтьори и водачи на МПС, за да бъдат подготвени материалите за състезателите, а след това се проведе и жребият за поредността на участие на отборите на единадесетте професионални гимназии. Падна се учениците да решават Вариант № 3 от предварително подготвените задания. За 40 минути участниците, между които имаше и една девойка – Радостина Иванова от Професионалната гимназия по транспорт в с. Владимирово, трябваше да се справят със задачата си.

Състезанието се проведе на няколко пункта в Автосервиз „Вианор“ – Златица, където отборите трябваше да сменят накладки, да монтират и балансират автомобилни гуми и регулират светлините им и да извършат проверка на цялостната осветителна уредба на превозните средства, както и да покажат на полигона майсторството си при управление на автомобили. Класирането на най-добрите млади автомонтьори и водачи на МПС бе индивидуално и отборно.

След два дни на работа и демонстрация на уменията на бъдещите специалисти по автотранспортна техника и шофьори, бяха определени най-добрите от тях. М Индивидуалната надпревара в категорията „Най-добър млад автомонтьор“ на първо място е Цено Ценов от ТПГ „Стамен Панчев“ Ботевград. Втори стана Емилиян Асенов от ПТГ – Сливница,         а на трето място се нареди Ивайло Павлов от ПТГ – Враца. Най-добър млад водач на МПС стана Цветомир Ценов от ПТГ – Враца, следван от Веселин Димитров от ПТГ – Сливница и Денис Павлов от ПГПТ – Лом.

Отборното класиране в надпреварата за най-добър млад автомонтьор победата извоюва тимът на ТПГ „Стамен Панчев“ от Ботевград. На второ място е отборът на АТПГ – Златица, а на трето – ПГТ от гр. Сливница. При водачите на МПС отборно първи е съставът на ПТГ – Враца, на второ място се нареди ТПГ „Стамен Панчев“, Ботевград, а на трето място – ПГПТ от гр. Лом.

В комплексното класиране първо място спечели ТПГ „Стамен Панчев“ Ботевград, следвана от ПТГ „Н. Вапцаров“ – Враца и ПГТ – Сливница. За представянето си наравно с момчетата награда получи и единствената девойка, участвала в състезанието – Радостина Иванова от с. Владимирово.

Отличията на най-добрите млади автомобилни монтьори и шофьори връчваха инж. Виргиния Йорданова от РУО Софийска област и Нинко Филипов – председател на комисията по оценка на работата на състезателите. За победителите имаше грамоти, купи и медали.

ДОБЛЕСТЕН КОПРИВЩЕНЕЦ   Върна радостта на семейство от Пловдив
Prev Post ДОБЛЕСТЕН КОПРИВЩЕНЕЦ Върна радостта на семейство от Пловдив
„ЕЛАЦИТЕ-MЕД“ – ЧАСТ ОТ ГРУПАТА ФИРМИ „ГЕОТЕХМИН“ И ВОДЕЩА КОМПАНИЯ ОТ ПРОВИНЦИЯ ДЖЯНСИ – КИТАЙ
Next Post „ЕЛАЦИТЕ-MЕД“ – ЧАСТ ОТ ГРУПАТА ФИРМИ „ГЕОТЕХМИН“ И ВОДЕЩА КОМПАНИЯ ОТ ПРОВИНЦИЯ ДЖЯНСИ – КИТАЙ
Related Posts

Leave a Comment: