„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И ЦЕНТЪР „ФЕНИКС МЮЗИК“ Завършиха четвъртата лятна музикална академия

  • 0
  • 90 преглеждания

В петък – 30 август, информационният център на „Аурубис България“ в гр. Пирдоп се оказа малък, за да приюти за финален спектакъл възпитаниците на Четвъртата лятна музикална академия, техните родители, приятели и гости. Двадесет музикално даровити деца от региона в продължение на един месец изучаваха двата инструмента – пиано, под ръководството на Николай  Пефев и китара, с Милен Джуров. Специално за концерта на възпитаниците на Музикален център „Феникс Мюзик“ бе рок изпълнителят Славин Славчев – победител в третия сезон на формата „Х – Фактор“ и шестия сезон на телевизионното шоу „Като две капки вода“.

Празникът на музиката бе открит от водещата Мирена Василева, която приветства присъстващите на концерта и представи гостите от „Аурубис България“, организатори и помогнали за осъществяване музикалната академия. От името на възпитаниците й тя подчерта, че някои от тях изучават тънкостите в овладяването на двата музикални инструмента от самото начало преди четири години.

Първи показа какво е научил и как се справя със струните на китарата малкият Милен Христов, който изпълни две популярни сред децата мелодии, обработка на Валентин Вълчев. Всички ученици на лятната музикална академия се изявиха пред публиката с по две изпълнения, специално избрани от ръководителя на Музикален център „Феникс Мюзик“ Криска Кожухарова и преподавателите Милен Джуров и Николай Пефев според тяхната възраст и умения.

Поздравления към младите музиканти отправи Ивайло Георгиев – ръководител „Връзки с институциите и комуникации“ в „Аурубис България“, който ги приветства с успешното завършване на обучението. Той подчерта, че кариерите на много известни музиканти са започвали по подобен начин и пожела на децата да постигнат същия успех. Г-н Георгиев отправи благодарности към ръководителите и преподавателите от музикалния център и призова броят на техните възпитаници да се увеличава.

Сертификатите на завършилите академията връчи Славин Славчев, който ги приветства за успеха и ги насърчи да продължават със заниманията си и задълбочават своята музикална подготовка. Ръководителят на центъра Драга Сапунджиева даде на всеки от тях и на преподавателите им подаръци от фирма „Аурубис България“. След церемонията бе направена обща снимка за спомен от финала на академията и пуснати в небето няколко гълъба. Спектакълът завърши с коктейл за младите музиканти и техните гости.

БЛАГОРОДНА КОПРИВЩЕНСКА УЧЕНИЧКА  Върна радостта в сърцето на свой съгражданин
Prev Post БЛАГОРОДНА КОПРИВЩЕНСКА УЧЕНИЧКА Върна радостта в сърцето на свой съгражданин
„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“    Отбеляза Деня на миньора с високи производствени резулатти
Next Post „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ Отбеляза Деня на миньора с високи производствени резулатти
Related Posts

Leave a Comment: