БЛАГОРОДНА КОПРИВЩЕНСКА УЧЕНИЧКА Върна радостта в сърцето на свой съгражданин

  • 0
  • 119 преглеждания

През отминалата седмица ме потърси Дончо Шушулов от Копривщица. Поводът бе да разкаже за благородната постъпка на ученичката Радостина Михайлова. Изгубил чантичка с много ценни документи, сред които и личната му карта.  Тринадесетгодишната Радостина скромно разказа как е намерила изгубената от него вещ.

В събота – 11 август, тя отивала на репетиция на детския танцов състав „Копривщенски богородички“, които на следващия ден имал изява във летните фолклорни празници „С Копривщица в сърцето“. Минавала покрай жилищните блокове в града и край оградата намира изгубената чанта. След репетицията копривщенското момиче отива при баба си, на която носи името, и чак тогава отварят чантата, за да видят какво е съдържанието. Радостина, придружена от своите приятелки Йоана Доросиева и Вероника Велкова, се среща със собственика на документите и му ги предава.

„Не очаквах да намеря чантата, – споделя  Дончо Шушулов, – но като видях момичетата, на сърцето ми олекна. От сърце съм благодарен, но най-вече на родителите на това момиче. Възпитали са достоен човек, който е пример за подражание. Желая на нея и приятелки й много здраве, късмет и благоденствие. Сигурен съм, че ще израснат достойни хора. Пожелавам им да преследват и реализират мечтите си, а аз съм сигурен, че ще ги осъществят“.

ПИРДОПСКАТА ХИЖА „ПАСКАЛ“   Посрещна празника си ремонтиран път
Prev Post ПИРДОПСКАТА ХИЖА „ПАСКАЛ“ Посрещна празника си ремонтиран път
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И ЦЕНТЪР „ФЕНИКС МЮЗИК“  Завършиха четвъртата лятна музикална академия
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И ЦЕНТЪР „ФЕНИКС МЮЗИК“ Завършиха четвъртата лятна музикална академия
Related Posts

Leave a Comment: