„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ ОБНОВИ Стадиона и на село Душанци

  • 0
  • 73 преглеждания

По повод празника на селото – Петровден, на 29 юни в с. Душанци тържествено бе открит обновеният с финансовата подкрепа на „Аурубис България“ стадион на селото. На въвеждането в експлоатация на многофункционалното игрище с изкуствено покритие и прерязването на трикольорната лента присъстваха народният представител от Коалиция „БСП за България“ в Парламента Лало Кирилов, кметът на община Пирдоп Ангел Геров, изпълнителният директор на компанията Тим Курт и работещи в дружеството, жители на разположеното сред китната природа на Средна гора селище.

Кметът на Душанци Валентин Петров посрещна гостите си с „Добре дошли!“, а девойки в национални костюми ги почерпиха по стара българска традиция с питка и шарена сол. Нели Николова – Главен специалист в кметство Душанци, откри церемонията с поздравления към присъстващите на откриването на новата придобивка. От няколко години се опитваме да изградим зона за отдих и спорт на терена в училището в с. Душанци и ето, че началото е поставено. Това показва, че мечтите се сбъдват, когато работиш упорито те да се сбъднат и не се отказваш, посочи тя. И гарантира пред душанчани, че кметството ще продължи с работата по реализиране докрай на проекта за създаване на зоната за отдих и спорт.

Благодарност от децата и жителите на селото към компанията – дарител на изграденото ново игрище „Аурубис България“ и нейния изпълнителен директор отправи кметът Валентин Петров. Съоръжението е създадено по негова инициатива и със съдействието на общината и кмета Ангел Геров, чрез включването на проекта за реализация в партньорската програма на местната власт с компанията. Г-н Геров също поздрави жителите на селото с новата им придобивка, като изрази задоволството си от изграждането на поредното спортно съоръжение, станало със съдействието на „Аурубис България“ на територията на община Пирдоп. Той сподели надеждата си, че многофункционалният стадион с изкуствено покритие ще допринесе за развитие на спорта в с. Душанци и възраждане на традициите от миналото в областта на футбола. Г-н Геров призова футболните ветерани от селото да бъдат достойни съперници на колегите си от община Мирково, които активно спортуват и участват в състезания. Кметът на община Пирдоп пожела новото игрище да бъде постоянно заето от деца и младежи всеки ден.

Изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт сподели своята радост, че компанията помага за развитието на спорта и активния живот сред младежите и подрастващите в община Пирдоп с изграждането на още един стадион. Радостно ще бъде, ако на игрището има винаги спортисти, каза г-н Курт и пожела състезателите да се грижат за неговото опазване. Поздравление по повод откриването на новата придобивка на село Душанци поднесе и народният представител Лало Кирилов.

Официалното откриване на спортното съоръжение стана с прерязването на трикольорната лента от кметовете Ангел Геров, Валентин Петров и изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт. Отец хаджи Недко Бръмбаров отслужи водосвет и благослови стадиона, а след церемонията самодейци при читалище „Светлина“ в с. Душанци първи пробваха издръжливостта на изкуствената тревна настилка с изпълнението на няколко народни танца.

Изиграна бе и първата футболна среща на новото спортно съоръжение. Под ръководството на младия треньор Петко Москов два отбора – на младежите и ветераните от Душанци, демонстрираха уменията си в боравенето с топката и показаха защо футболът е най-популярната игра по света.

“АУРУБИС БЪЛГАРИЯ”  Организира втори летен лагер за млади футболисти
Prev Post “АУРУБИС БЪЛГАРИЯ” Организира втори летен лагер за млади футболисти
Игри и забавления за деца и родители
Next Post Игри и забавления за деца и родители
Related Posts

Leave a Comment: