„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Продължава да е партньор на Софийския фестивал на науката

  • 0
  • 77 преглеждания

Националният финал в конкурса „Лаборатория за слава FameLab“ 2020 се проведе онлайн

На 17 май 2020 г., най-големият фестивал за популяризиране на наука, отбеляза финала на конкурса в България „Лаборатория за слава FameLab“ 2020. Конкурсът е част от международния турнир за млади учени FameLab, който ежегодно събира национални победители от цял свят в Обединеното кралство по време на Челтнъмския фестивал на науката.

В България турнирът се провежда вече 14 години като част от Софийския фестивал на науката. Тази година финалното събитие се проведе онлайн. Талантливите български учени имаха само 3 минути да впечатлят журито и публиката с красноречие, харизма, яснота и разбираемост. За темите, свързани с природо-математическите и инженерни науки, трябваше обаче да използват най-ценното оръжие на всеки учен – научната достоверност. На сцената бяха представени истории от химията, физиката, биологията, медицината и инженерните науки.

За поредна година „Аурубис България“ беше сред основните партньори на най-големия фестивал за популяризиране на науката, насочен към младите хора. Д-р Милен Кадийски от екипа на отдел „Изследване и Развитие“ изказа своето задоволство от високото качество на представените презентации и обяви носителя на специалната награда на „Аурубис България“, която включва посещение на завода в Пирдоп и парична премия от 1000 лв.

Радослав Тонев получи наградата на компанията за най-интересно поднесена лекция на тема пречиствателни станции за води. „Радослав ще има възможност да види как в „Аурубис България“ се пречиства всяка капка вода, дори дъждовната“, –коментира д-р Кадийски.

Софийският фестивал на науката се организира от Британския съвет в партньорство с Министерството на образованието и науката, университети, изследователски звена, посолства и културни институти.

ГРУПАТА „АУРУБИС“   Отчита добри резултати за първата половина на финансовата 2019 – 2020 година, въпреки кризата с коронавируса
Prev Post ГРУПАТА „АУРУБИС“ Отчита добри резултати за първата половина на финансовата 2019 – 2020 година, въпреки кризата с коронавируса
КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИТЕ ЗЛАТИЦА, МИРКОВО И ЧАВДАР ИНЖ. СТОЯН ГЕНОВ, ЦВЕТАНКА ЙОТИНА И ГРИГОР ДАУЛОВ:
Next Post КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИТЕ ЗЛАТИЦА, МИРКОВО И ЧАВДАР ИНЖ. СТОЯН ГЕНОВ, ЦВЕТАНКА ЙОТИНА И ГРИГОР ДАУЛОВ:
Related Posts

Leave a Comment: