„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Започва „Академия за иновации 2021“ - конкурсът за студенти-предприемачи

  • 0
  • 89 преглеждания

Инициативата се осъществява от Innovation Starter с подкрепата на „Аурубис България“, Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и „Веолия“

Агенцията за иновации Innovation Starter организира националнен конкурс за стартиращи бизнес идеи на студенти „Академия за иновации 2021: Bulgaria Innovation Hackathon“. Проектът е най-голямото публично-частно образователно партньорство в страната между организации от частния, академичния, публичния и неправителствения сектори и ще се проведе за осми път. „Аурубис България“ е партньор на инициативата от тази година.

Проектът развива предприемачески умения на студенти и финансира техните първи бизнес идеи. Тази година форматът  ще се реализира под формата на хакатон, в който български студенти създават първите си бизнес проекти и прототипи с елементи на програмиране и прототипиране.

Регистрацията за „Академия за иновации“ е отворена до 15 май. 2021 г. Желаещите да се включат трябва да попълнят онлайн формата за кандидатстване на http://innovationstarterbox.bg/. Участието е отборно, като всеки екип може да включва от двама и до пет участници.

Основната цел на „Академия за иновации“ е да се превърне в изнесен център за споделено знание. Проектите ще бъдат оценени от жури, което включва преподаватели, технологични експерти, специалисти от корпоративния сектор. Големият победител ще получи парична награда от 10 хил. лв., осигурена от Европейската инвестиционна банка и посещение на институции в Брюксел, организирано от Представителството на Европейската комисия в България. Партньори на хакатона са и „Веолия“, Фондация „Америка за България“, Столичната агенция за приватизации и инвестиции.

Лектори и членове на журито от страна на „Аурубис България“ ще бъдат

доц. д-р инж. Емануела Манолова, мениджър „Бизнес развитие“ - железен силикат и д-р Милен Кадийски, ръководител „Изследване и развитие“.

Финалното събитие ще се проведе в клуб „Перото“ на НДК в началото на юни и ще се излъчва на живо в социалните мрежи.

ДОБРОДЕТЕЛНИ И БЛАГОРОДНИ ХОРА  Помогнаха на Ковид-отделението на МБАЛ с 4295 лева
Prev Post ДОБРОДЕТЕЛНИ И БЛАГОРОДНИ ХОРА Помогнаха на Ковид-отделението на МБАЛ с 4295 лева
ДЕВЕТДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХУДОЖНИКА ГЕОРГИ ЗЛАТАНОВ ОТ ЗЛАТИЦА
Next Post ДЕВЕТДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХУДОЖНИКА ГЕОРГИ ЗЛАТАНОВ ОТ ЗЛАТИЦА
Related Posts

Leave a Comment: