ДОБРОДЕТЕЛНИ И БЛАГОРОДНИ ХОРА Помогнаха на Ковид-отделението на МБАЛ с 4295 лева

  • 0
  • 79 преглеждания

В сряда – 31 март, инж. Полина Красимирова, Любов Станулова и Снежана Янева – главните организатори на акцията за събиране на дарения за Ковид-отделението на МБАЛ – Пирдоп, връчиха на представители на лечебното заведение закупените материали.

Г-жа Красимирова обясни, че само за двата дни – събота и неделя (27 и 28 март), жители на Пирдоп и Златица са помогнали за благородната кауза общо с 3145 лв. В понеделник двама дарители са предоставили още 1150 лв. и така цялата сума на дарените средства е 4295 лв. С тях са закупени 16 матрака с непромокаеми калъфи, 28 комплекта спално бельо и възглавници и 85 маски за кислород за индивидуално ползване от всеки пациент, който има нужда от такава терапия. Любов Станулова и съпругът й Цветан Бакъррджиев и фирма „Ми-Бакс“ дариха 80-литров бойлер за топла вода на отделението. Двама дарители, пожелали да бъдат анонимни, са закупили за стаите в болницата с пациенти с Ковид-19, десет проточни бойлера и един конвекторен отоплителен уред „Елдом“.

Инж. Полина Красимирова благодари на всички, които са се обединили в акцията и помогнали за снабдяване на стационара с повече материали за обгрижване на болните. Нека всеки да помага с каквото може в трудната обстановка, причинена от коронавируса. Тя пожела на лекуващия екип здраве и по-малко хора да се възползват от техния професионализъм и внимание.

Дарението бе прието от главната медицинска сестра на МБАЛ Вера Иванова, главния счетоводител на болницата Анита Соколова и Цанна Димитрова – завеждащ административните дейности на лечебното заведение. М. с. Иванова и г-жа Димитрова благодариха на дарителите и изразиха своето и на работещите в стационара огорчение от негативните постовете и публикации в социалните мрежи за състоянието на Ковид-отделението в Пирдоп. Нищо от това, което се споделя в тях, не отговаря на неговото състояние и на обстановката, в която се лекуват болните, заявиха те. Нито за момент отделението не е оставало без дезинфектанти, предпазни средства и други често използвани материали. На всеки два часа то се дезинфектира и отговаря на най-високите държавни и медицински изисквания за работа на структури, в които се лекуват пациенти с вирусни заболявания.

Независимо от това, медицинските специалисти в него имат нужда от всякаква подкрепа, защото това е подадена ръка за по-бързото преодоляване на заболяването. Всички те работят всеотдайно и самоотвержено, не се оплакват от трудностите, защото приемат задълженията си като изпълнен дълг пред обществото и положената Хипократова клетва. Представителите на МБАЛ запитаха с какво пишещите в Интернет са помогнали на болницата, а инж. Полина Красимирова сподели, че е очаквала някои от най-критичните към МБАЛ да се включат в инициативата в нейна подкрепа, но нищо такова не е последвало.

„Дънди Прешъс Металс" и културата на дарителство
Prev Post „Дънди Прешъс Металс" и културата на дарителство
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Започва „Академия за иновации 2021“ - конкурсът за студенти-предприемачи
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Започва „Академия за иновации 2021“ - конкурсът за студенти-предприемачи
Related Posts

Leave a Comment: