Баба Марта на гости в детската градина

  • 0
  • 70 преглеждания

И тази година добрата Баба Марта бе на гости на възпитаниците на Детска градина „Евлампия Векилова“ в Копривщица. Тържеството бе уважено от кмета на общината Бойка Дюлгярова и директора на дирекция „Финансово-счетоводна дейност“ и главен счетоводител на ОбА Василка Йовкова.

Ръководителят на детското заведение Пенка Иванова поздрави гостите на тържеството и пожела на малчуганите весел празник. Вълнуващ бе моментът, когато на вратата на музикалния салон се появи Баба Марта (Мария Мухова), която бе възторжено поздравена от възпитаниците на детската градина. Добрата старица разказа за своите преживявания от пътуването си от Балкана, където Малък  Сечко е натрупал сняг, който още не се е стопил. По пътя й към Копривщица един добър дядо от възрожденския град я е качил на колата си. Разказа и легендата за мартеничката, в която главни герои са хан Аспарух и неговата сестра Хуба, деца на великия български хан Кубрат, който имал още четирима сина.

Така малчуганите научиха защо всяка година отбелязваме Деня на мартеничката и какъв е нейният символ. Децата поздравиха възторжено тяхната скъпа гостенка с много песни и стихотворения, а тя, от своя страна, им раздаде мартенички. Мартенички и лакомства децата получиха и от Община Копривщица.

БАБА МАРТА  Благослови деца и възрастни в село Чавдар
Prev Post БАБА МАРТА Благослови деца и възрастни в село Чавдар
Благотворителна акция в СУ „Саво Савов“
Next Post Благотворителна акция в СУ „Саво Савов“
Related Posts

Leave a Comment: