БАБА МАРТА Благослови деца и възрастни в село Чавдар

  • 0
  • 84 преглеждания

Усмихната и ведра Баба Марта (Петранка Баева) благослови хората в село Чавдар. На 1 март, по инициатива на служителите в читалище „Надежда“, добрата старица, облечена в най-новите си дрехи, с кошница в ръка и хурка под рамо обиколи обществените институции в общината. Скъп гост тя беше на кмета Григор Даулов и неговите колеги от ОбА.

С ведра усмивка и благословия Баба Марта беше посрещната от децата и учителите в Детска градина „Щастливо детство“ и Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. С блага дума и „Добре дошла“ Баба Марта посети и работещите в пощенската станция и посетителите на Пенсионерски клуб „Златна есен“. С преминаващите през площада в селото Баба Марта направи и хубави снимки за спомен с малки и големи, а на всеки тя закичи по една мартеничка от бели и червени конци.

Малчуганите в детската градина изпълниха специални поздрави за дългоочакваната си гостенка, а от Баба Марта ги благослови за здраве и успехи в учението през новата година.

Добрата старица Баба Марта обеща догодина да пристигне с още по-голяма кошница, пълна с мартеници, които тя изработва през годината за радост на деца и възрастни. Нейните пожелания остават само да се сбъднат, споделяха помежду си хората, които се срещнаха с нея.

Prev Post БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ „НЕКА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ”
Баба Марта на гости в детската градина
Next Post Баба Марта на гости в детската градина
Related Posts

Leave a Comment: