„БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО“ Нов конкурс за ученици от 13 училища - партньори на Група ГЕОТЕХМИН

  • 0
  • 100 преглеждания

На 9 ноември стартира нов конкурс на Група ГЕОТХЕМИН за творби на ученици от 13 училища от региона на Средногорието и Община Етрополе. Тази година инициативата е посветена на 30-aта годишнина от основаването на Геотехмин ООД, а темата е „Бъдещето на човечеството“.

Четири дружества от група ГЕОТЕХМИН, инициатори на конкурса – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД, ще очакват оригинални идеи за това как трябва да се развива светът. Как можем да се подготвим по-добре за времето на безпрецедентни трансформации и несигурност, в което живеем? Как ще изглежда планетата през 2050 г., например? Могат ли технологиите и интелигентните машини да ни помогнат да бъдем по-сигурни? Как да развием способност да се справяме с промените, да запазим оптимизма и да начертаем по-доброто бъдеще на човечеството?

В конкурса могат да участват ученици от училищата-партньори СУ „Христо Ясенов“, ОУ „Христо Ботев“ и ПГ „Тодор Пеев“ – Етрополе,  ОУ „Георги Бенковски“ – Мирково,  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Чавдар, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Челопеч, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Професионална гимназия „Златица“ – гр. Златица, Професионална гимназия по механоелектротехника гр. Пирдоп, ПГТХТ „Никола Димов“ и СУ „Саво Савов“ – Пирдоп, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Антон и СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица, в две възрастови групи:

-          5 - 7 клас;

-          8 - 12 клас.

и в две конкурсни категории:

-          литературно-художествено произведение – съчинение, есе, стихотворение, приказка, разказ;

-          дигитално изображение - рисунка, макет, или друг вид приложна творба (компютърна графика, компютърна анимация).

Творбите на участниците ще бъдат оценявани от авторитетно независимо жури. За отличилите се, както всяка година, ще има предметни награди, а училищата-партньори ще получат пособия и техника в помощ на учебния процес.

ОБЩИНА ПИРДОП  Удостои с грамоти учители и културни деятели за първи ноември
Prev Post ОБЩИНА ПИРДОП Удостои с грамоти учители и културни деятели за първи ноември
ДВЕСТА НОВИ ФИДАНКИ  Засадиха в три парка в Пирдоп
Next Post ДВЕСТА НОВИ ФИДАНКИ Засадиха в три парка в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: