БЛАГОРОДНИ БЪЛГАРКИ Стоплиха сърцата на много хора от Средногорието

  • 0
  • 106 преглеждания

По инициатива на пет благородни дами от Средногорието само дни преди Великденските празници бяха посетени хора, които имат необходимост от добра дума, сърдечност и подкрепа.  В Копривщица от събраните средства бяха зарадвани 25 човека. В благотворителната акция „Подари Великденска трапеза за средногорци в нужда“ за раздаване на пакетите с хранителни продукти, се включиха доброволците Павлина Доганова, Теодора Цоловска и Стоян Павлов.

Особено трогателно е посланието, което всеки прие заедно с даровете. „Искреното желание на всички участвали е да бъдем полезни и да обединим надеждата и добротата си в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Великден! Надяваме се да усетиш нашето вълнение и с удоволствие и желание да приемеш нашия подарък. Желаем ти здраве, вяра и спокойни бъдни дни!“, добавиха към пакетите организаторите на инициативата за раздаване на великденските подаръци на хората, чийто възможности не позволяват сами да си направят домашната трапеза такава, каквато трябва да бъде на тези празници.

Развълнувана копривщенка сподели през сълзи, че е благодарна на своите нови приятелки, които са предприели тази инициатива. „В тези трудни за мен дни, – сподели тя, – ми стана хем топло на душата, че не съм забравена и малко тъжно, че в тези дни на самота искрата на доброто се докосна и до мен“.

Тя пожела на тези сърдечни хора, които предприеха инициативата „Подари Великденска трапеза за средногорци в нужда“, Бог да ги благослови със здраве и да им дари осъществяването на най-съкровените им мисли. Пожела им още доброто покрай тях да се множи и да продължават да носят и разпръскват светлината  на християнската вяра и надеждата.

Радина Копринкова-Симеонова, която е една от петте дами, активно работили за нейното осъществяване, сподели, че всички дейности по закупуването на продуктите и тяхното пакетиране, са били организирани и проведени спокойно и много добре. Стотици хора са помогнали за набирането на средствата чрез специалните дарителски кутии и оповестената банкова сметка. Събрани са били 8706.68 лв., а за подготовката на 224 пакета с храни за нуждаещи се жители от седемте общини е била 8624 лв., като стойността на един пакет е 38.50 лв. Той съдържа козунак, яйца и боя за яйца, 1 кг. овкусена кайма, олио, прясно и кисело мляко, сирене и кашкавал, бурканчета с мед и още необходими за една великденска трапеза продукти. В приготвянето и раздаването на пакетите са участвали над двадесет доброволци – Павлина Божкова, Мария Петрова, Александър Петров, Зоя и Дани, Катя, Ивайло, а специално от София за участие в инициативата е пристигнала приятелка на организаторите и др. Някои от тях, като Иванка Камберова, Стоян Зяпков, Красимир Николов и др. са ползвали личните си автомобили, за раздаването на пакетите в петнадесетте селища в Средногорието .

Петте дами – инициатори за акцията „Подари Великденска трапеза за средногорци в нужда“, изразиха благодарности и своя поклон към всички, които са помогнали да се внесе повече радост и топлина в много жители на региона. Без тази подкрепа ние нямаше да се справим, каза Радина Копринкова-Симеонова.

РОДОЛЮБЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА  Засвидетелстваха почитта си към Априлци в Копривщица
Prev Post РОДОЛЮБЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА Засвидетелстваха почитта си към Априлци в Копривщица
В ОБЩИНА ЧАВДАР  Великденска украса радва жители и гости
Next Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Великденска украса радва жители и гости
Related Posts

Leave a Comment: