Частично асфалтиране в Копривщица

  • 0
  • 78 преглеждания

През последните две седмици на булевард „Хаджи Ненчо Палавеев“ в гр. Копривщица, разположен от двете страни на река Тополница, беше извършено частично асфалтиране на уличните платна. Главният инженер и директор на Дирекция „Териториално селищно устройство“ в общинската администрация Османи Родригес, който намирам на мястото на асфалтиране, поясни, че ремонтът се извършва със средства на Агенция „Пътна инфраструктура“. Рехабилитацията обхваща пътя от разклонението на ГП I - 6, през Копривщица – от дясната страна на бул. „Хаджи Ненчо Палавеев“, до границата с град Стрелча.

Този път е част от третокласната мрежа на страната и за състоянието й се грижи пътната агенция на Софийска област. Ремонтът на настилката по лявата страна на булеварда  ще се извърши с финансиране от Община Копривщица. Ще бъдат попълнени дупките, след отстраняване на старата компрометирана на места настилка.

Османи Родригес обясни, че преди две години ръководството на АПИ е разпоредило да се подготвя цялостен проект за преасфалтиране на този път, но до сега такъв няма. Забавянето е накарало кметът на Община Копривщица Бойка Дюлгярова да настоява за рехабилитация на дупките, които не са малко и всеки зимен сезон се появяват нови.

Предприетите действия получиха одобрението на жители и гости на Копривщица. Друго е сега да се пътува от Кулата до града Ви, споделя търговец, който идва на петъчния пазар във възрожденския град.

ПИРДОПЧАНИ   Поднесоха цветя на паметни знаци на генерал Стефан Паприков
Prev Post ПИРДОПЧАНИ Поднесоха цветя на паметни знаци на генерал Стефан Паприков
ПРОФ. ДТН ИНЖ. НИКОЛАЙ ВЪЛКАНОВ   Втори мандат председател на Българската минно-геоложка камара
Next Post ПРОФ. ДТН ИНЖ. НИКОЛАЙ ВЪЛКАНОВ Втори мандат председател на Българската минно-геоложка камара
Related Posts

Leave a Comment: