Честваха Деня на родилната помощ и в Златица

  • 0
  • 118 преглеждания

На 21 януари в Златица беше отбелязан Денят на родилната помощ – Бабинден. Тържеството се състоя в ресторант „Средногорие”. На поканите на организаторите от община Златица, откликнаха бивши и настоящи акушерки. Почетен гост беше най-възрастната сред тях Славка Найденова, която поздрави всички присъстващи със стихове от Блага Димитрова и една хумористична песен. Млади майки, родили през 2016 година, се включиха в празника заедно със своите рожби .

Поздравление към майките и здравните работници отправи кметът на общината инж. Магдалена Иванова. На малката Мария Любомирова Цветкова, родена на 8 август 2016 година, което акушерката Цветелина Самарджиева ритуално окъпа, кметът подари златна буквичка на трикольорна лента. Г-жа Иванова заяви, че през изминалата година в общината са родени 47 бебета – 41 в Златица – 19 момчета и 22 момичета, и по 3 в с. Петрич и с. Църквище.

Бабата на малката Мими – Емилия Цветкова, заедно с по-голямата си внучка Еми, поднесе на уважилите празника акушерки свежи цветя. Чудесна китка от народни песни изпълниха за празника децата от Вокална група за автентичен фолклор към читалище „Христо Смирненски“ с ръководител Мария Лешкова.

Тържеството премина не само по старата българска традиция, но и с много радостни емоции, усмивки и подаръци за малчуганите от общинска администрация. От името на общината акушерките също получиха подаръци.

НАЙ-МАЛКИТЕ ЖИТЕЛИ НА СЕЛО АНТОН  Получиха подаръци от общината
Prev Post НАЙ-МАЛКИТЕ ЖИТЕЛИ НА СЕЛО АНТОН Получиха подаръци от общината
С ЧЕТИРИ АВАРИИ ПО ВОДОПРОВОДА   Копривщица три дни без вода
Next Post С ЧЕТИРИ АВАРИИ ПО ВОДОПРОВОДА Копривщица три дни без вода
Related Posts

Leave a Comment: