ЧЕТИРИ ДРУЖЕСТВА ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН Започват тригодишна програма за подкрепа и в Община Чавдар

  • 0
  • 84 преглеждания

„Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД ще подпомагат социално и обществено значими каузи в рамките на Благотворителната програма „Българските добродетели“

На 15 януари Община Чавдар официално подписа рамково споразумение с компаниите „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД за подкрепа и реализиране на значими за местната общност проекти. Финансирането се осигурява по Благотворителната програма „Българските добродетели“ от четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН.

Рамковото споразумение беше подписано от кмета на общината Григор Даулов, Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД и инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ АД. На подписването присъства и председателят на ОбС Чавдар Мария Томева, както и секретарят на общината Павлина Павлова.

Споразумението е с продължителност три години и ще включва социално значими проекти, които допринасят за устойчивото развитие на община Чавдар. През 2021 г. ще бъдат подкрепени каузи в сферата на инфраструктурата, градската среда, здравеопазването, образованието и туризма. Сред тях са осъвременяване на експозицията в археологически парк „Тополница“, ремонт и обзавеждане на здравен кабинет, ремонт и преустройство на хижа „Сакарджа“, оборудване и обзавеждане на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, вътрешен ремонт и подмяна на отоплителната система на църквата „Св. Архангел Михаил“ и др.

Домакинът на събитието – кметът г-н Даулов, отбеляза важността на споразумението и благодари за възможностите, които предоставя програмата „Българските добродетели“ на Община Чавдар. „Ние винаги сме работили в добро сътрудничество с компаниите от Група ГЕОТЕХМИН и се надявам и в бъдеще това да продължи. Предложили сме повече на брой малки проекти, които обаче са належащи, много ценни и от голяма важност за местната общност. Имаме предвид и други идеи за следващите две години от периода на споразумението“, заяви той.

Доминик Хамерс поздрави страните, подписали споразумението, като подчерта стремежа на основателите на Благотворителната програма – проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на „Геотехмин“ ООД, и четирите дружества от ГЕОТЕХМИН да подкрепят социално значими каузи. „Проф. Вутов е лично ангажиран с Благотворителната програма и подкрепата на общините в района на дейност на „Елаците-Мед“, особено в трудния момент, когато се появи Covid-19. Вследствие на несигурната икономическа ситуация и възможните затруднения, които биха имали местните власти, сега е времето да помогнем там, където е най-нужно. Затова ние много се радваме, че  подписваме това споразумение и сме убедени, че то е в полза на жителите на Чавдар и е знак на нашето сътрудничество през годините.“ - сподели той и пожела на кмета успешно да реализира всички идеи в полза на  жителите и на устойчивото развитие на общината.

Инж. Драгомир Драганов изрази благодарността си за добрите партньорски взаимоотношения с Община Чавдар през годините. „Имаме традиционно добро партньорство. С подписването на рамковото споразумение ние правим стъпка напред, като планираме приоритетни социални проекти, които ще реализираме съвместно в следващите три години. Вече имаме първите избрани предложения за финансиране за 2021 г., като с тях поставяме началото. През следващите години ще подпомогнем реализирането и на други проекти, които да допринесат за подобряване на качеството на живот и по-доброто бъдеще за местната общност“ – каза той.

До момента рамкови споразумения по програмата „Българските добродетели“ са подписани с общините Етрополе и Мирково. Чавдар е третата община, в която дружествата от Група ГЕОТЕХМИН ще финансират проекти от изключителна важност за населението. Предвижда се да се подпишат споразумения и с други две общини, на чиято територия компаниите осъществяват дейност – Челопеч и Златица.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  Осигуриха фургон за бедстващ копривщенец
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Осигуриха фургон за бедстващ копривщенец
ПРОФ. ЦОЛО ВУТОВ  Удостоен с почетен знак за личния му принос за БЧК
Next Post ПРОФ. ЦОЛО ВУТОВ Удостоен с почетен знак за личния му принос за БЧК
Related Posts

Leave a Comment: