Четвърта ловджийска среща на мегдана в село Чавдар

  • 0
  • 103 преглеждания

На 15 януари на площад „Васил Левски“ в село Чавдар се състоя четвъртото издание на празника „Ловджийска среща на мегдана“. Той беше организиран от ръководствата на Община Чавдар и Ловно-рибарската дружинка в селото.

Хубавият януарски ден спомогна за доброто протичане на проявата. Началото бе поставено през 2018 година с посвещение на най-древния спорт в света. През 2021 година, поради влошената епидемиологична обстановка, празникът тогава не се проведе. Тази година в центъра на селото, под специално издигната огромна тента, се бяха събрали десетки чавдарчани и техни гости от съседните общини, за да се повеселят и забавляват на обща трапеза с ловджийски деликатеси и майсторски изненади.

Ловно – рибарската дружинка в Чавдар е една от най-добрите и най-многобройна в района на Средногорието, като през изминалия ловен сезон членовете ѝ се отчетоха с богат улов. Официалната част от деня беше открита от секретаря на Общинската администрация Павлина Павлова и зам.-председателя на дружинката Димитър Колев. Изразени бяха благодарности към всички участници за проявената инициатива и активна дейност по подготовката на четвъртата „Ловджийската среща на мегдана“.

Павлина Павлова поздрави ловджиите в село Чавдар с успешното приключване на сезона, като приветства и техните семейства с атрактивната и дългоочаквана проява. Секретарят на ОбА – Чавдар пожела  наслука на всички през идното лято. Тя отбеляза, че това е празникът, който бележи тяхното единство, ловни успехи и грижа за дивеча.

Г-н Колев благодари на кмета Григор Даулов, на Общинския съвет и на екипа от Общинската администрация за подкрепата, която се оказва на Ловно-рибарската дружинка и за добрите взаимоотношения, които пораждат празници като „Ловджийска среща на мегдана“.

Докато се провеждаше официалната част и забавната програма, в големия чавдарски тиган на бавен огън къкреше ароматната и вкусна кавърма. За нея своето умение като готвачи вложиха ловците Минко Гинчев, Иван Сеизов и Димитър Мишев, подпомогнати от техните колеги от дружинката. За вкусното и предпочитано от гостите на мегдана ястие бяха употребени 105 кг. свинско питомно месо, 15 връзки праз лук, 10 кг. кромид лук, 40 кг. кисело зеле и много подправки. Продуктите за кавърмата осигури Община Чавдар.

За веселата част от празника, се погрижиха самодейците от Клуба за народни хора „Чавдар“ с хореограф Камелия Иванова. Специално за срещата те бяха подготвили и театрална изненада. Специален гост на чавдарските ловци беше големият български комик Димитър Туджаров – Шкумбата, който се погрижи да доброто настроение и усмивките през деня. Обещанието за голям смях до сълзи, беше изпълнено. Актьорът, който иначе е инженер по професия, разказа в типичния свой стил интересни случки от бита и ежедневието на българина. Денят завърши с множество наздравици, пожелания за здрава, успешна година и наслука през новия ловен сезон, който ще стартира през месец август. А на трапезата чавдарските ловци не пропуснаха да се забавляват и привличат внимание със свои преживявания в гората и ловните си подвизи.

СГРАДАТА НА ОБЩИНАТА В КОПРИВЩИЦА  Обновена, красива и топлоизолирана след ремонт
Prev Post СГРАДАТА НА ОБЩИНАТА В КОПРИВЩИЦА Обновена, красива и топлоизолирана след ремонт
КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЗЛАТИЦА ИНЖ. СТОЯН ГЕНОВ:  С екипа от общинската администрация вървим в правилната посока
Next Post КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЗЛАТИЦА ИНЖ. СТОЯН ГЕНОВ: С екипа от общинската администрация вървим в правилната посока
Related Posts