СГРАДАТА НА ОБЩИНАТА В КОПРИВЩИЦА Обновена, красива и топлоизолирана след ремонт

  • 0
  • 127 преглеждания

Сградата на общинската администрация в Копривщица вече е с нов облик. Ремонтните дейности по зданието, което е бивше училище, започнаха на 23 юни. Падащата и олющена зелена външна мазилка вече я няма. Реставрирани и запазени са оригиналните фризове на подпокривните стени на фасадата, както и надписът и годината на построяване „Училище „Любенъ Каравеловъ 1894“.

Сега окраската на зданието е тъмночервена. Строителните дейности  бяха финансирани по проекта на местната власт „Ремонт с цел подобряване на енергийната ефективност на сградата на общинската администрация – Копривщица“, финансиран по Програма за развитие на селските райони. Стойността на извършените ремонтни дейности е 250 438 лв.

Направена бе топлинна изолация на всички типове външни стени от вътрешната страна на сградата и на цялата покривна конструкция. Обособено беше котелно помещение и изградена вътрешна отоплителна инсталация, както и извършена подмяна на осветителните тела в сградата с енергоспестяващи лампи. Ремонтните дейности приключиха през месец декември.

КОПРИВЩЕНЦИ   Положиха цветя на паметника на загинал за освобождението ни руски офицер
Prev Post КОПРИВЩЕНЦИ Положиха цветя на паметника на загинал за освобождението ни руски офицер
Четвърта ловджийска среща на мегдана в село Чавдар
Next Post Четвърта ловджийска среща на мегдана в село Чавдар
Related Posts