ДА БЪДЕШ НОВАТОР! „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“ С участие в събитието TEDxVitosha: To Be Or Not To Be

  • 0
  • 164 преглеждания

„Дънди Прешъс Металс“ представи дейността си и показа част от новостите в минното дело с участие в събитието TEDxVitosha To Be Or Not To Be на 26 юни. Като партньор, компанията имаше свой щанд с интересни активности, които позволиха на над 400 участници да слязат на 600 метра под земята в рудник „Челопеч“ и да разгледат съоръженията на площадката на рудник „Ада тепе“.

Освен очилата за виртуална реалност, чрез които желаещите разгледаха дейностите по добив, посетителите имаха възможност да си направят иновативна снимка през „очите“ на модерния автономен, самообучаващ се дрон. Макар основното работно място на дрона да е под земята, благодарение на изображенията за спомен, беше демонстрирана прецизността на сканиране и разяснен механизмът на работа на иновативната технология, разработена от специалистите в отдел „Технически служби“ към „Дънди Прешъс Металс“ и младата американска компания „Ексин“.

Огромен интерес предизвика интерактивната игра, в която чрез преживяване участниците търсиха съкровище. Екипът на минната компания провокира посетителите да видят минното дело като област на високи технологии и знание. Представителите на компанията заложиха да покажат необходимостта от минерални суровини за зеленото бъдеще и климатичното благополучие на Европа. Чрез споделянето на опит и новаторство в подхода на информиране една индустриална област стана по-позната и разбираема.

ЖЕНСКО ДРУЖЕСТВО „ДЖЕМИНА“ – СЕЛО АНТОН  Спази традицията на Еньовден
Prev Post ЖЕНСКО ДРУЖЕСТВО „ДЖЕМИНА“ – СЕЛО АНТОН Спази традицията на Еньовден
АБИТУРИЕНТИТЕ НА СУ „САВО САВОВ“ – ПИРДОП  Получиха дипломите си сред праисторически древности
Next Post АБИТУРИЕНТИТЕ НА СУ „САВО САВОВ“ – ПИРДОП Получиха дипломите си сред праисторически древности
Related Posts

Leave a Comment: