„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ ЕАД Участва в научния фестивал „Ало Космос, говори България“

  • 0
  • 114 преглеждания

На 26 юли се проведе научният фестивал „Ало, Космос! Говори България!“, организиран от Атлантически клуб България и посолството на САЩ. Целта на събитието бе да запознае посетителите с красотата на науката, да ги докосне до света на новите технологии, както и да разпали въображението им, вдъхновявайки ги да отправят мечтите си в най-разнообразни области. Във фестивала участниците имаха възможност да се включат в различни работилници, игри и лекции.

Екип от специалисти на компанията чрез поредица от интерактивни дейности демонстрираха силата на иновациите в минната индустрия. Новите технологии, прилагани в ежедневието на работещите в двете дружества – „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ осигуряват както безопасността на работа, така и ефективността на производството. Виртуално посещение даде възможност на участниците в събитието да се потопят в работната атмосфера на рудник „Челопеч“ и да се запознаят с модерното минно производство. Атракция за малки и големи беше възможността да се облекат и снимат като миньори на различни фонове от рудниците „Челопеч“ и „Ада тепе“, благодарение на фото будката за моментни снимки, както и да се запознаят с историята и производствените процеси в дружествата.

Безспорно най-голямата атракция, която привлече вниманието и развълнува всички, се оказаха очилата за виртуална реалност, чрез които участниците разгледаха подземните галерии, начина на добив и преработка на рудата, машините, с които се извършва цялата подземна дейност. Благодарение на високите технологии в компанията, посетителите успяха да наблюдават на живо процеса на работа в предприятието чрез директна Wi-Fi връзка и да разгледат единствения автономен дрон, който работи в подземни условия.

От дълбините на Земята до Космоса, кулминация на събитието бе прякото включване и разговор с астронавти от Международната космическа  станция. Това беше уникална възможност за посетителите от цялата страна да зададат своите въпроси директно към представителите на планетата ни, работещи в Космоса.

От „Дънди Прешъс Металс“ благодарят на организаторите за възможността да бъдат част от едно наистина вдъхновяващо и зареждащо преживяване.

В СЕЛО МИРКОВО  Събират средства за пиано с концерт на класическа музика
Prev Post В СЕЛО МИРКОВО Събират средства за пиано с концерт на класическа музика
НИКОЛИНА И ЦВЕТАНКА ГЕОРГИЕВИ ОТ ЗЛАТИЦА  Със златен медал от фестивал в Тетевенския балкан
Next Post НИКОЛИНА И ЦВЕТАНКА ГЕОРГИЕВИ ОТ ЗЛАТИЦА Със златен медал от фестивал в Тетевенския балкан
Related Posts

Leave a Comment: