„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Предлага стаж за петдесет студенти на „Дни на кариерата 2016“

  • 0
  • 101 преглеждания

За десета поредна година „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ участва във форума „Дни на кариерата“, каза Николина Рашкова от отдел “Човешки ресурси“ на компанията. Пред посетителите на щанда на дружеството в НДК тя и нейните колеги – Димитър Кръстев и Христина Сеизова през първия ден и Нона Велкова във втория, представяха стажантската програма на фирмата.

През настоящата година ще бъдат приети на стаж от един до три месеца между 40 и 50 студенти от различни висши учебни заведения у нас, обясни Николина Рашкова. За тях са подготвили и раздаваха брошури с информация за програмата и специалностите, по които може желаещите да кандидатстват. Обявите за началото на кампанията ще бъдат публикувани през следващия месец.

Студентите, които изберат „Дънди Прешъс Металс“ Челопеч“ за работа през лятната ваканция, ще могат да продължат образованието си в реална работна среда, съобразно своята учебна специалност и интереси. От компанията предпочитат кандидатите да са главно от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. Затова от Кариерния център на ВУЗ-а да видят и помогнат на колегите си от рудодобивното и преработвателно предприятие често идваха младите преподаватели от Катедра „Електротехника“ Венко Войводов и Петър Петров.

По време на „Дни на кариерата 2016“ в НДК щандът на ДПМЧ е посетен от над 100 младежи, като повечето от тях са студенти по специалностите, които се търсят от дружеството, сподели Николина Рашкова. Тя заяви, че инициативата е полезна за компанията и затова редовно участват във форума, защото позволява да се постигне по-голяма разпознаваемост на миннодобивното предприятие в Челопеч сред компаниите на страната от младите хора, подготвящи се във ВУЗ.

МИРКОВЧАНИ Започнаха пролетния сезон с победа
Prev Post МИРКОВЧАНИ Започнаха пролетния сезон с победа
„ДИ БИ КАРГО БЪЛГАРИЯ“ За първи път на изложението
Next Post „ДИ БИ КАРГО БЪЛГАРИЯ“ За първи път на изложението
Related Posts

Leave a Comment: