„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ С поредната престижна награда за най-щедър дарител

  • 0
  • 111 преглеждания

На 7 декември за шестнадесета поредна година Български дарителски форум връчи наградите на социално отговорните компании в страната в конкурса „Корпоративен дарител“. През 2021 г. категориите са пет, разделени по групи според качествата на програмите в полза на значими обществени каузи и според инвестираните финансови и нефинансови средства.

Акцент в тазгодишната церемония, на която по традиция домакин е президентът, са обединените дарителски усилия през 2020 г. в борбата с пандемията от Ковид-19 и здравните и социални проблеми породени от нея. Президентът Румен Радев приветства отличените фирми по време на гала церемонията и сподели увереността си, че дарителството е значим инструмент, с който дружно можем да променяме публичната среда и заедно да чертаем по-доброто бъдеще за България. Държавният глава връчи наградата в категория „Личност с важен принос в дарителството в България“, с която беше отличен Станимир Каролев, създател на фондация за подкрепа на млади български учени.

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД получи награда в категория „Най-щедър дарител“. През 2020 г. компанията е дарила над 1.7 млн. лв. за благоустрояването на общините Челопеч, Чавдар и Златица, и е подпомогнала устойчивото развитие и на съседните населени места от региона на Средногорието, чрез финансова подкрепа за инфраструктури проекти, социални и културни дейности. Компанията запазва подхода си да подпомага различни граждански инициативи и организации, да инвестира в образование и да стимулира спортни инициативи. Голяма част от дарените през 2020 година средства са насочени за здравеопазване в полза на МБАЛ „Пирдоп“, МБАЛ „Живот +“ – Крумовград, „Майчин дом“ и центровете за спешна медицинска помощ в София и регионите на дейност на дружеството.

Емилия Шушарова, секретар на читалище „Любен Каравелов“ в с. Куртово Конаре връчи почетното отличие на проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ в България. „Наградата, която получихме тази вечер, не ни носи просто удовлетворение и гордост. Тя е едно огромно задължение и отговорност, особено в тези тежки и предизвикателни времена. Ангажиментът, който мога да поема, е да не спираме. Не спирайте и Вие – приятели и съмишленици!“, с вълнение заяви проф. Гърков.

Припомняме, че през годините двете дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в България бяха многократно отличавани в различни категории на конкурса „Корпоративен дарител“. За първи път през 2013 г. „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД получи награда в категорията „Най-голям обем финансови дарения“. През 2014, 2015, 2017, 2018 и 2020 г. Дружеството в Челопеч запази мястото си в същата категория. През 2014 г. „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и през 2020 г. „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД бяха удостоени с наградата „Най-щедър дарител“, от категорията, в която беше отличена и тази година. По-рано през 2018 г. „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД заслужи отличие в категорията „Най-добра дарителска програма на местен дарител“.

ДРУЖЕСТВА ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН  Предоставиха на Община Челопеч 250 елхи
Prev Post ДРУЖЕСТВА ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН Предоставиха на Община Челопеч 250 елхи
ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЗАВОДИТЕ ОТ ГРУПАТА „АУРУБИС“   С въглероден отпечатък под 50 % спрямо средния за сектора.
Next Post ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЗАВОДИТЕ ОТ ГРУПАТА „АУРУБИС“ С въглероден отпечатък под 50 % спрямо средния за сектора.
Related Posts

Leave a Comment: