ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЗАВОДИТЕ ОТ ГРУПАТА „АУРУБИС“ С въглероден отпечатък под 50 % спрямо средния за сектора.

  • 0
  • 111 преглеждания

„Производството на заводите от Групата Аурубис е с въглероден отпечатък под 50 % спрямо средния за сектора“. Това зaяви Улф Геркенс, старши вицепрезидент по корпоративните въпроси в областта на енергетика и климата на Групата по време на конференцията Net Zero Economy.

Форумът, организиран от „Капитал“, с подкрепата на „Аурубис България“ АД, се проведе на 23 ноември. Участниците в различните панели проведоха оживени дискусии за предизвикателствата за осъществяване на справедлив зелен преход пред българската икономика, бизнес и общество.

Улф Геркенс потвърди, че целта  на „Аурубис“ е да стане въглеродно неутрална компания най-късно до 2050 г. и даде примери за собствените мерки за декарбонизация. Последният проект на компанията е реализиран в завода в България, където е изградена най-голямата фотоволтаична централа за собствени нужди в страната. Концернът работи по различни проекти за използване на възобновяеми енергийни източници. В Хамбург компанията експериментира с водород в производството на анодна мед, а в Олен, Белгия, се използват ветрогенератори.

По време на разговора беше отбелязано, че в България се планира изграждане на втори фотоволтаик и ще се използва преходно нисковъглеродно гориво - природен газ, когато завърши строежът на газопровода до Средногорието.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“  С поредната престижна награда за най-щедър дарител
Prev Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ С поредната престижна награда за най-щедър дарител
УЛИЦА „СЛАВЦИ“ В ПИРДОП  Става проходима от „Скалата“ до околовръстното шосе
Next Post УЛИЦА „СЛАВЦИ“ В ПИРДОП Става проходима от „Скалата“ до околовръстното шосе
Related Posts

Leave a Comment: