„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“ Деца и възрастни засадиха 100 дървета за Деня на Земята

  • 0
  • 85 преглеждания

По повод Световния ден на Земята – 22 април, „Дънди Прешъс Металс“ организира поредица от еко прояви, насочени към почистване и озеленяване на паркови площи в общините Челопеч и Крумовград. В деня на международното отбелязване на световната инициатива се включиха работещи в двете дружества на „Дънди Прешъс Металс“, служители на община Челопеч и ученици от Основно училище Св .Св. Кирил и Методий и Частната профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч“.

Тема на тазгодишната кампания е „Свят без замърсяване с пластмаси“. Целта е да се насочи вниманието към цялостна промяна на отношението ни към пластмасите. Глобално стремежът е към значително намаляване на замърсяването с пластмаси и увеличаване на усилията за премахване на пластмасите за еднократна употреба. С участието си в инициативата „Дънди Прешъс Металс“ насочи вниманието към опазването на околната среда – приоритет на компанията – като усилие, което зависи от всеки един от нас.

В резултат на усърдната работа на всички участници бяха засадени над 100 дървета и храсти от различни видове. Благодарение на Държавно горско стопанство – Крумовград и ДГС – Момчилград, за отбелязването на Деня на Земята в Крумовград бяха осигурени фиданки от липа, червен дъб и кестен. В Челопеч бяха засадени японски вишни, секвоя, ябълки и декоративни храсти.

От двете дружества се включиха доброволци от отделите „Корпоративна социална отговорност и комуникации“, „Човешки ресурси“, „Опазване на околната среда“, „Проекти“, „Производство и поддръжка“. В Челопеч, след кратко представяне на Деня на Земята от мениджър „Опазване на околната среда“ – Елисавета Вълова, ученици от 8 клас на частната гимназия на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ споделиха своите впечатления: Славена: – „Важно е да се грижим за околната среда. Много по-приятно е да има цветя и дървета, отколкото да е пустош“.

Нина: – „Важно е да мислим за околната среда всеки ден, а не само на 22 април. Аз и моето семейство се стремим да рециклираме“.

Паола: – „Трябва да се грижим повече за чистотата и като препоръка бих предложила да има повече кошчета и контейнери за разделно събиране“.

Никол: – „ Добре е да има повече паркови площи. Паркът в Челопеч например е много красив. От нас зависи да ни е приятно и чисто“.

Сред учениците от основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ имаше и участници на еко клуба. С настроение и готовност  те споделиха опита си от засаждането на различни зеленчуци и цветя.

Наско Фотев, 6 клас: – „В еко клуба имаме календар на събитията. За Деня на Земята инициативата беше залесяване на дървета. Отбелязваме и други международни инициативи – например Деня на водата. Търсим информация за околната среда, представяме презентации в клуба и пред съучениците си. Важно е да пазим природата“.

ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ И ФОНДАЦИЯ „АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ“  Подкрепиха иновативни проекти на млади предприемачи
Prev Post ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ И ФОНДАЦИЯ „АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ“ Подкрепиха иновативни проекти на млади предприемачи
“АУРУБИС БЪЛГАРИЯ”  ДАРИ ЕКИПИ НА НАЙ-МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА ФК „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ ЗЛАТИЦА
Next Post “АУРУБИС БЪЛГАРИЯ” ДАРИ ЕКИПИ НА НАЙ-МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА ФК „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ ЗЛАТИЦА
Related Posts

Leave a Comment: