„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“ Представи дейността си пред кандидати за стаж на „Национални дни на кариерата“

  • 0
  • 103 преглеждания

На 13 и 14 март в София се проведе вече традиционната инициатива за търсещите стаж и работа „Национални дни на кариерата“. Според Светлозар Петров, изпълнителен директор на Job Tiger, организатор на събитието, търсенето на работа е процес, който има своите особености и динамика. Условията на пазара на труда се променят, изискванията на работодателите – също и често дори опитни кандидати се чувстват объркани. При младите хора проблемът е още по-голям, тъй като им липсват знанията и опита в този процес. Те се трупат с практиката, а една добра възможност са именно кариерните форуми.

Основната цел на всеки посетител е да намери подходящ стаж или работа. Практиката показва, че всеки шести млад човек започва работа или стаж след посещение на Дни на кариерата. Общо през годините „Национални дни на кариерата“ е дал старт на 40 000 професионални кариери.

Събитието предоставя възможност и на компаниите да представят дейността си и да привлекат подходящите кандидати за стаж и работа. От региона на Средногорието „Дънди Прешъс Металс“ редовно участва на форума със Стажантската си програма. В двата дни на форума компанията представи възможностите за стаж в двете си дружества в България – Челопеч и Крумовград.  Визията на щанда и посланието на компанията бяха свързани с дигитализацията и развитието на технологиите в минното дело и конкретно в рудник „Челопеч“. Вместо стандартните брошури и листовки „Дънди“ избра да представи възможностите за стаж на заинтересованите кандидати чрез електронна брошура, качена на USB флаш памет. За да представят атмосферата в компанията и успешните стажанти представители на дирекция „Човешки ресурси“ използваха монитор, на който се излъчваха снимки, видеа, заснети с дрон, и кратки интервюта и съвети от бивши стажанти, които са намерили дългосрочна реализация в някое от двете дружества.

Посетителите на „Дни на кариерата“ проявяваха интерес основно към направленията, в които традиционно компанията търси стажанти за лятото. Най-търсени са студентите, изучаващи специалностите „Разработка на полезни изкопаеми“, „Геология на минералните ресурси“, „Механизация на мините“, „Екология и опазване на околната среда“, „Обогатяване на полезни изкопаеми“, „Маркшайдерство и геодезия“, „Електроенергетика и електрообзавеждане“.

Началото на летните стажове е 1 юли и те са с продължителност от два или три месеца. За да бъде нает един студент на работа като стажант, той преминава процес по подбор, в който показва знания и мотивация.

Кандидатите за стаж в компанията трябва да следят обявите за програмата, които ще бъдат публикувани на сайтовете за работа в началото на месец април 2018 г.

ИНВАЛИДИТЕ ОТ ЗЛАТИЦА   Честваха троен празник
Prev Post ИНВАЛИДИТЕ ОТ ЗЛАТИЦА Честваха троен празник
В КОПРИВЩИЦА  Започна ремонт на сградата на читалището
Next Post В КОПРИВЩИЦА Започна ремонт на сградата на читалището
Related Posts

Leave a Comment: