В КОПРИВЩИЦА Започна ремонт на сградата на читалището

  • 0
  • 56 преглеждания

Вече втора седмица – от 6 март, вървят ремонтните дейности на зданието на Народно читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев“ в Копривщица.  Повече от година сградата не функционираше. Служителите за пореден път се бяха изнесли в една от стаите на бившия Младежки дом, който преди години местният законодателен орган гласува да се дари на читалището.

На първия етаж в сградата на Младежкия дом се помещава заведение, а на втория една стая е отдадена под наем. Затова работещите в културната институция в момента се помещават там. Сега читалището се възстановява със средства от Община Копривщица. Гласуваната сума е 23 хил. лв.

Причината за настоящите ремонтни дейности е, че след реализиране на европейски проект, се оказа, че са  изгнили гредите между помещенията на първия етаж и библиотеката, която е на втория етаж. И след като мазилката започна да пада от тавана на първия етаж, читалищните работници предприеха евакуационни действия.

Инж.  Османи Родригес – директор на Дирекция „Териториално и селищно устройство“ в общинската администрация, заварвам на строителния обект. Той е тук, за да провери как вървят възстановителните работи. На въпроса ми как бе избрана фирмата изпълнител, той отговори, че това е дружеството, което през миналата година е извършило частичния ремонт на сградата на читалището. Тъй като сумата е малка, сподели инж. Родригес, не е необходимо да се провежда конкурс за избор на изпълнител.

Ремонтните работи ще продължат и през идващата седмица. Целта е колкото се може по-скоро сградата на местното читалище да започне да функционира пълноценно.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“  Представи дейността си пред кандидати за стаж на „Национални дни на кариерата“
Prev Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“ Представи дейността си пред кандидати за стаж на „Национални дни на кариерата“
РАДИЧКОВАТА „СУМАТОХА“
Next Post РАДИЧКОВАТА „СУМАТОХА“
Related Posts

Leave a Comment: