Празнично шествие в чест буквите в Златица

  • 0
  • 112 преглеждания

Празникът на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май, в град Златица започна с тържествено шествие, водено от „Марчинг бенд“ и „Марчинг старс“, с ръководител Тодор Цачев. Учениците носеха портрети на възрожденски просветители и книжовници, а начело бе иконата на светите братя Кирил и Методий. Те преминаха покрай община Златица, пощенската станция, поликлиниката на града и по ул. „Владислав Варненчик” се върна пред сградата на читалище „Христо Смирненски”, където започна празничната програма, на която даде старт Бендът.

С изпълнения, посветени на чудесния майски празник, се изявиха малчуганите от ДГ „Слънце” и ДГ „Вяра, Надежда, Любов”. Ученици на СУ „Св. Паисий Хилендарски” рецитираха стихове за просветата и България. С народно хоро зарадваха гражданите възпитаниците на АТПГ. Вокалната група, с ръководител Мария Лешкова, се представи пред публиката с няколко изпълнения от своя богат репертоар. Кметът на общината инж. Магдалена Иванова приветства златичани по случай най-българския празник. Честването завърши с чудесен марш в изпълнение на „Марчинг бенд“.

Вечерта се състоя абитуриентският бал на зрелостниците от двете училища в града. Младите хора с усмивки и цветя и под ръководството на своите класни ръководителки Аделина Павлова  от СУ и Нина Димитрова от АТПГ, се събраха пред сградата на читалището, където зрелостниците бяха поздравени от инж. Магдалена Иванова. Тя връчи почетните награди „Зрелостник на годината“ на възпитаници от двете гимназии. От СУ „Св. Паисий Хилендарски“ наградата получи Росен Томов, а в АТПГ – Виктория Димитрова. Разменени бяха много поздравления и благопожелания към младите хора.

Д-р инж. Илия Гърков връчи отличия за наука и култура
Prev Post Д-р инж. Илия Гърков връчи отличия за наука и култура
Признание за отличници в СУ „Саво Савов”
Next Post Признание за отличници в СУ „Саво Савов”
Related Posts

Leave a Comment: