Признание за отличници в СУ „Саво Савов”

  • 0
  • 114 преглеждания

Денят на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май в СУ „Саво Савов” – Пирдоп, започна с издигането на националния флаг от дванадесетокласника Алекс Бамбеков. Литературно-музикалната програма, поднесена от възпитаници на училището, беше подготвена от преподавателката по литература Николинка Панчева и маестро Марияна Върбанова. Гости на празника бяха кметът на общината Ангел Геров, председателят на училищното настоятелство Ивайло Джуров, доц. д-р Юлиан Карабиберов и преподавателят Христо Кюркчиев, сега в заслужена пенсия, множество родители, общественици, граждани.

По традиция на този ден бяха връчени годишните награди на училището. За отлично представяне в областта на хуманитарните науки Джулия Богданова от 12 „б” клас бе отличена с грамота и парична премия, а самата награда й беше връчена от г-н Геров. Той използва възможността да поздрави колектива на гимназията с Деня на светите братя Кирил и Методий. В областта на природо-математическите науки бе възнаграден Стоян Тодоров от 12 „а” клас, който получи признанието си от инж. Ивайло Джуров. За спортист на годината беше обявена Деница Тодорова от 12 „б” клас, като същата номинация получиха още 4 девойки, изявени в различни спортове. Призът й беше връчен от доц. д-р  Юлиан Карабиберов и Христо Кюркчиев. За многобройни сценични, музикални и артистични изяви зам.-директорът на училището Верка Камберова  награди Кармелита Лунгарова от 12 „б” клас. Бяха връчени още награди на изявени и отличени възпитаници на гимназията.

Старият знаменосец от 12 „а” клас Ивайло Панков, с асистентки Християна Сараджова и Марина Маринова тържествено предаде знамето на новия знаменосец Димитър Велков от 11”б”  клас, с асистентски Василена Петканска и Ирен Божкова също от 11 клас. Всички абитуриенти се разделиха с училищното знаме. А след приключване на празничната програма ученици и преподаватели се включиха в шествието на община Пирдоп. На пл. „Тодор Влайков“ колективът на училището се присъедини към множеството за закриване на „Влайкови дни 2017“.

Празнични тържества и шествия с икони на братята Кирил и Методий и църковни хоругви, каквато е била традицията в града преди години, се проведоха и в Начално училище-паметник „Тодор Влайков“, ПГТХТ и ПГМЕ. Колективите на четирите учебни заведения в Пирдоп оформиха и представителния строй на учениците за 24 май в центъра на града.

Празнично шествие в чест буквите в Златица
Prev Post Празнично шествие в чест буквите в Златица
В ОУ – Чавдар   Празник на братята Кирил и Методий
Next Post В ОУ – Чавдар Празник на братята Кирил и Методий
Related Posts

Leave a Comment: