ДЕТСКА ГРАДИНА “ПЕКА И КАРЛО ЧОКОНЯНИ” – ПИРДОП

  • 0
  • 139 преглеждания

Представи с открит урок интерактивна дъска

На осми декември колективът на Детска градина “Пека и Карло Чоконяни” в гр. Пирдоп посрещна с питка и чубрица скъпи гости. Облечени в национални носии Радина и Ивайло от Подготвителната група “Мечо Пух” на детското заведение почерпиха кмета Ангел Геров, зам.-кмета Вера Бойчева, секретаря на общината Николина Божкова, както и представителите на “Аурубис България” – Петя Маркова и Илиян Илиев, колеги от останалите детски градини в града, пред които в открит урок за предстоящия народен и християнски празник – Коледа, показа уменията на своите възпитаници да работят с интерактивна дъска.

Учителката им Стефка Павлова с въпроси и картинки, показвани на интерактивната дъска, даде възможност на бъдещите първокласници да изявят знанията си за Бъдни вечер, Коледа, коледарите и съпътстващите празника обреди и ритуали, народни традиции и богата трапеза. Децата от подготвителната група украсиха на дъската в различни цветове и фигури един от символите на новогодишния празник – сурвачката.

Новата придобивка за детското заведение е дарение от “Аурубис България”, а ремонтът на помещението и осигуряването на оборудването в него – щори, масички и столчета, е дело на трима дарители, двама от които са родители. Кметът Ангел Геров поднесе на директора на ДГ “Пека и Карло Чоконяни” Дамянка Алипиева подарък от  общината, след което гостите посетиха и благотворителния празничен базар. Той бе подготвен с изработени от децата и техните родители коледни и новогодишни украси, картички, сурвачки и малки дарове за предстоящите празници. Всяка от групите на детското заведение – “Слънчице”, “Калинка”, “Мики Маус” и “Мечо Пух”, бяха подредили на отделни маси своите изделия. Почти всичко бе разпродадено веднага, тъй като от предложенията на базара се възползваха и родителите, дошли за своите наследници в края на работния ден.

Специална комисия по-късно отвори кутиите с дарения и преброи събраната сума и състави протокол. Общо даренията възлизат на 1222.52 л., като по решение на педагогическия колектив и родителите, 20 % или 250 лв., че бъдат предоставени на семейството на Димитър Табаков от гр. Пирдоп за неговото лечение, а с останалите ще се закупят сценични костюми за възпитаниците на детската градина. Благотворителни пазари същия ден бяха открити и във детските градини “Невена Генчева” и “Снежанка”.

ПАМЕЛА МАРИНОВА И СТАНИСЛАВ ШУТИЛОВ ОТ ЧЕЛОПЕЧ
Prev Post ПАМЕЛА МАРИНОВА И СТАНИСЛАВ ШУТИЛОВ ОТ ЧЕЛОПЕЧ
ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА И САМОДЕЙНОСТТА В СЕЛО БУНОВО  Празник на духовността и самодейността в с. Буново
Next Post ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА И САМОДЕЙНОСТТА В СЕЛО БУНОВО Празник на духовността и самодейността в с. Буново
Related Posts

Leave a Comment: