ДЕЦА И СЛУЖИТЕЛИ НА ДГС – ПИРДОП Засадиха заедно дръвчета

  • 0
  • 78 преглеждания

На 5 април малчугани от групите „Мечо Пух“ и „Бон Бон“ на Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“ в гр. Златица, с ръководителката си Христина Русекова, имаха гости от Държавно горско стопанство – Пирдоп. Посещението на лесовъдите в детското заведение бе по повод Седмицата на гората, и с цел да запознаят малките си домакини със значението на природата за хората, грижите , които полагат лесовъдите за опазване и увеличаване зеленото богатство на България.

Възпитаниците на детската градина изпълниха стихове и песни за пролетта и гората, а после заедно с гостите си засадиха в двора на детското заведение две фиданки офика, които лесовъдите бяха донесли. Дръвчетата, които като се развият дават през есента оранжеви плодове, бяха полети обилно с вода от малките природолюбители, показали и добри знания какво е нужно на растенията, за да растат.

Инициативата на служителите на ДГС – Пирдоп и възпитаниците на детската градина бе част от проявите, заложени за изпълнение в програмата на държавното лесничейство за отбелязване през Седмицата на гората.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА  Осма при жените в Стара Загора
Prev Post ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Осма при жените в Стара Загора
ЗА ПАЗИТЕЛИТЕ НА ПРИРОДАТА   Грижата за гората е през всичките дни на годината
Next Post ЗА ПАЗИТЕЛИТЕ НА ПРИРОДАТА Грижата за гората е през всичките дни на годината
Related Posts

Leave a Comment: