Деца изследват живота в Копривщица

  • 0
  • 119 преглеждания

Във фоайето на копривщенското средно училище, пред портрета на патрона на Любен Каравелов, се състоя церемонията по награждаване на ученици, участвали в конкурса, обявен от двете компании – „Геотехмин” – София  „Елаците-Мед” – с. Мирково. Конкурсът бе на тема „Съкровища от миналото – животът и трудът на хората от моя роден град”.

Награждаването на най-добрите автори на рисунки, интервюта и есета направи инж. Стойно Стойнов – директор „Обогатителен комплекс“ на „Елаците-Мед”, подпомаган от Диана Марини от „Геотехмин“ и Марияна Иванова от компанията в с. Мирково.

Диана Марини каза, че творенията на учениците са оценявани от жури в състав Васил Горанов – художник, Любов Шишкова, редактор към издателство „Просвета” и Красимира Янева – дългогодишен журналист и ПиАр специалист.

В категория рисунка за учениците от 1 до 4 клас бяха отличени Нелина Орашъкова – за работата си „Копривщица, 20-ти Априлии 1876”, София Тороманова - за „Фермата” и Луко Стефанов - за„Трудът на хората”. В категорията „Интервю“ бе отличена с втора награда Зоя Иванова за представения от нея „Народни традиции и обичаи от миналото на Копривщица”.

Във възрастовата група от 5 до 7 клас в категория „Статии“ наградени бяха Радка Боева - „Животът и трудът на хората от Копривщица”, Христина Петкова - ”Животът и битът на хората отмоя роден край” и Данаил Иванов - „Напяване на пръстените - копривщенски фолклорен обичай”.

Като партньор в конкурса копривщенската гимназия бе наградена с лаптоп. Наградите бяха връчени от г-н Стойнов. Всички присъстващи на ритуала и наградените ученици си направиха снимки за спомен.

Почит към Равноапостолните Св. Константин и Елена
Prev Post Почит към Равноапостолните Св. Константин и Елена
НЕВРОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ НА МБАЛ – ПИРДОП
Next Post НЕВРОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ НА МБАЛ – ПИРДОП
Related Posts

Leave a Comment: