ДЕЦА ОТ СЕЛО АНТОН Организираха празник на есента

  • 0
  • 91 преглеждания

От няколко години, по предложение на председателя на ОбС – Антон инж. Николай Маджаров и с неговата финансова подкрепа, през есента децата от селото сами си организират весело забавление, посветено на един от най-харесваните продукти за сезона – тиквата, и набиращия все по-голяма популярност сред младите традиционен празник на древните келти Хелоуин.

Още отрано сутринта на 27 октомври учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Тихомир Гърменлиев, Мира Станкова, Аля Сашова и техни съученици, се заеха старателно да подготвят сцената за предстоящото събитие. В следобедните часове на деня, пред множество свои приятели и връстници, родители и близки, стана и празникът. На него присъства и директорът на училището Радка Христова, която похвали своите възпитаници за инициативата и амбицията сами да се справят с предизвикателството, водещи на което бяха Аля Кънева и Мира Иванова.

На сцената бяха наредени множество тиквени фенери, изработени от антонските деца, а салонът бе пълен с костюмирани в стила на Хелоуин малчугани. Сред „страшните“ персонажи имаше няколко вещици, вампири, спайдърмени, скелети, една калинка и дявол, дори такива маскирани, които честно си признаха, че не знаят на какво са се преобразили. Не мина и без нашенската Баба Яга, която достойно разходи метлата си из сцената по време на дефилето.

Първото място при костюмираните спечели № 26 – Малката българка, облечената в традиционна народна носия Сталина Цветанова. Тя бе подпомагана от своята майка по време на представянето си, защото бе само на една година и десет месеца, но смело се изяви заедно с по-големите участници в празника. Заслужава да се отбележи, че Сталина не бе единствената от тази възраст на дефилето.

Проведен бе конкурс за най-ефектен тиквен фенер, както и няколко забавни игри, в които основен предмет бе ябълката. В началото, под музикален съпровод десетина маскирани се бориха до последно за грабнат от вкусния плод, като всеки път ябълките намаляваха с по една, за да се стигне накрая, когато победителката в играта се оказа с… две в ръцете си.

Много желаещи имаше за участие в състезанието по изяждане на ябълки, което накара водещите на празника да повторят, че и да потретят надпреварата.

Проведени бяха още конкурс за рисуване на страшен образ върху балон, както и други игри, което показа, че децата на Община Антон могат чудесно да оползотворяват свободното си време. И че расте емоционална и творчески способна млада смяна, която да продължи културните традиции в селото.

ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ОТ КОПРИВЩИЦА  Посетиха светини, свързани с града им
Prev Post ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ОТ КОПРИВЩИЦА Посетиха светини, свързани с града им
3D МАКЕТ НА МЕДОДОБИВНИЯ ЗАВОД НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“
Next Post 3D МАКЕТ НА МЕДОДОБИВНИЯ ЗАВОД НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“
Related Posts

Leave a Comment: