ДЕЦАТА НА ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ С впечатляваща победа в домакинския си мач от новия сезон

  • 0
  • 516 преглеждания

С убедителна победа започна пролетния полусезон за децата от Футболен клуб „Пирдоп“, родени през  2007 / 2008 г. С разгормяващия резултат от 7:1 те надвиха на гостуващия отбор на „Струмска слава от гр. Радомир.

Тимът от Пирдоп посрещна гостите от Радомир като домакин на стадиона на Спортен комплекс „Мирково“ поради ремонта, които се извършва на стадиона в техния град. Въпреки студеното време и силния на моменти сняг, момчетата от двата състава показаха истинско мъжество и боен дух.  Домакините имаха не само ръстово предимство, но и игрово и успяха да отбележат два гола през първото полувреме на двубоя. В началото на второто те отбелязаха третия си гол. Почти веднага след това гостите от Радомир успяха да  се разпишат с добре премерен удар към  вратата на домакините на техен състезател.

Попадението във вратата на домакините обаче, не попречи на децата от Пирдоп да доминират напълно на терена и не постигнаха убедителна победа. Теодор Казаков закономерно се наложи като голмайстор, като успя да отбележи четири гола. След него по резултатност се нарежда Кристиян Христов с два гола, следван от Станислав Малеев с един гол.

По думите на треньора на ФК „Пирдоп Красимир Пастушки първият кръг от пролетния полусезон тръгва добре. Той изрази своето задоволство от успешното начало и от тяхното добро представяне на своите възпитаници.  Г-н Пастушки сподели, че целта на тима е да се класира в призовата тройка, която е напълно по възможностите на младите футболисти, с оглед на другите отбори и качествата на състезателите. Децата са заедно от три години и са доста добре обиграни. Надявам се това да се изрази на терена и да постигнем целта си“ – каза той.

През есенния полусезон в областната група за деца отборът се класира на шесто място, само на три точки от третия тим. Момчетата са постигнали шест победи, три равенства, а три от срещите са загубили. В следващия кръг отборът на Пирдоп ще гостува на силния ФК „Миньор” от Перник,  заемащ второ място във временното класиране.

В ПИРДОП  Финал на конкурса „Мартеница за здраве“
Prev Post В ПИРДОП Финал на конкурса „Мартеница за здраве“
ПЪТУВАЩО ЧИТАЛИЩЕ „БАЩИНО ОГНИЩЕ“  Отвори врати за ученици и граждани в Челопеч
Next Post ПЪТУВАЩО ЧИТАЛИЩЕ „БАЩИНО ОГНИЩЕ“ Отвори врати за ученици и граждани в Челопеч
Related Posts