В ПИРДОП Финал на конкурса „Мартеница за здраве“

  • 0
  • 180 преглеждания

На 1 март в лекторията на читалище „Напредък“ бяха изложени мартениците, изработени от деца и ученици от Пирдоп и други селища по традиционния за това време на годината конкурс на културната институция „Мартеница за здраве“.

Комисия с председател Катерина Илиева от ОбА оцени и класира представените творби. За участие в различните категории бяха представени над 40 различни по вид мартеници и 8 рисунки. За конкурса ученици от детските и учебните заведения в Пирдоп, освен това украсиха с бели и червени мартенски символи дръвчетата пред сградата на общината и около читалището в Пирдоп.

В категорията „Мартеничка за Пирдоп“ – за най-хубаво украсено дърво, първото място завоюва НУ „Тодор Влайков“. На второ място комисията класира Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“, чието дърво бе украсено от възпитаници на филиал „Невена Генчева“, и на СУ „Саво Савов“, подготвено от ученици от 6 „Б“ клас, с ръководител Станка Петрова. Третото място си поделиха ПГМЕ и ПГТХТ.

За най-оригинална мартеница бяха отличени с награди по две първи, втори и трети места. Като най-добри бяха определени от комисията творбите на Мишел Червенкова и Александра Кънева. На второ място са Яница Якимова и В. Георгиева от читалище „Христо Ботев“ в с. Попина, а на трето – Дамяна Ненова и К. Атанасова от Арт клуб „Сувенир“ в с. Ситово. В категорията „Най-голяма мартеница“ също бяха раздадени по две награди за първо, второ и трето място. Комисията класира на първо място мартениците на Александра Андреева и на Яница Якимова. С втора награда бяха отличени читалище „Христо Ботев“ в с. Попина и Нелина Кесова, а с трета – Мартин Пижов и Арт клуб „Дъга“ при Трети „Б“ клас на НУ „Тодор Влайков“.

За участие в конкурса за рисунка „Родината започва от моя град“, комисията даде първото място на четири творби – на Стефани Жулева, Радослава Михайлова, Илияна Маргитова и Никол Чифлигарова. На второ място е класирана рисунката на седемгодишния Иван Дженев от гр. Габрово, а на трето – на Нелина Кесова. Чрез онлайн гласуване като най-харесвана наградата на публиката печели Стефани Жулева с 279 предпочитания във Фейсбук.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКА КОПРИВЩИЦА  Пак посрещнаха освободителите
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКА КОПРИВЩИЦА Пак посрещнаха освободителите
ДЕЦАТА НА ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“   С впечатляваща победа в домакинския си мач от новия сезон
Next Post ДЕЦАТА НА ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ С впечатляваща победа в домакинския си мач от новия сезон
Related Posts