ДИРЕКТОРИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ ШЕСТ УЧИЛИЩА В ЕВРОПА На посещение в „Аурубис България“

  • 0
  • 109 преглеждания

Визитата е част от международния проект Еразъм +

От 10 до 12 октомври СУ „Саво Савов“ – Пирдоп бе домакин на мобилност по международен проект Еразъм + „Connect, Share and Get Enlighted“ на средни училища от шест европейски страни – Хърватия, Полша, Италия, Словакия, Португалия и Турция.

В мобилността участват преподаватели и директори на средните училища от страните-партньори по Ключова дейност 2: „Стратегически партньорства“.

Преди планираните работни дейности в училището на 10 октомври гостите разгледаха центъра на града, посетиха музей „Луканова къща“, църквата „Свето Успение Богородично“, а по-късно и най-големия производител на мед и медни продукти в Югоизточна Европа „Аурубис България“. За Групата „Аурубис“ и нейното българско подразделение приемната зала на компанията  презентация направи Анелия Димова – Директор „Човешки ресурси“ на дружеството. Педагозите имаха възможност да направят производствена обиколка на завода и да разгледат най-модерната рафинерия в Европа за производство на медни катоди.

Там те бяха посрещнати от Георги Иванов, началник смяна, който ги запозна с технологиите и начина, по-който се пречиства медта, за да достигне 99.99 % от анод до катод.

След панорамната обиколна и на другите производствени мощности на компанията, гостите споделиха и своите впечатления от видяното.

Пинар Акурд от Турция: - Здравейте, аз съм координатор на проекта и първо бих искала да изразя своята благодарност към Вас за чудесната организация на това посещение. В началото нищо не знаех за медта и как се произвежда, но сега мога да кажа, че научих много полезна информация.

Роза Гомес от Португалия: - Аз съм учител по Информационни технологии и за първи път посещавам вашата страна и съм много впечатлена. Относно посещението в „Аурубис България“, аз съм много впечатлена от компанията, тъй като преди да стана учител, работех в IT отдел на 2 минни компании в Португалия и съм запозната в детайли по отношение на процеса по извличане на медната руда.

Сега обаче за първи път посещавам преработвателна компания, която произвежда краен продукт мед и много се радвам, че научих повече за това, какви са технологиите за преработката на концентрата, за да достигне той до мед. Технологията е съвременна и това позволява да се работи на много високо ниво. Друго впечатление ми направи и грижата, която полагате за опазването на околната среда и безопасността на служителите и гостите като нас, който влизат на територията на предприятието. Мога да Ви поздравя за тези мерки и правила, които сте внедрили.“

Ивона Кцюк от Полша: - Аз съм наистина впечатлена от компанията и организацията тук. Презентацията, която ни представихте беше много изчерпателна и полезна. Най-голямо внимание беше обърнато на безопасността и това ми хареса, защото да работиш в такава голяма компания наистина е предизвикателство и трябва да бъдеш много внимателен, за да не се допускат инциденти.

Разгледах плакатите, които сте поставили в залата и забелязах, че вие имате изградени топли връзки между служителите, техните семейства и обществеността в двата града близо до вас. Вижда се, че помагате за развитието на региона, а това е много важно.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Спечели волейболния турнир от инициативата „Игри за добрини“
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Спечели волейболния турнир от инициативата „Игри за добрини“
НА ПАРАКЛИСА “СВЕТА ПЕТКА” КРАЙ ЗЛАТИЦА  Миряни почетоха паметта на българската светица
Next Post НА ПАРАКЛИСА “СВЕТА ПЕТКА” КРАЙ ЗЛАТИЦА Миряни почетоха паметта на българската светица
Related Posts

Leave a Comment: