ДОБРИНА ГАЙТАНДЖИЕВА ОТ ЗЛАТИЦА Получи почетния знак на общината

  • 0
  • 127 преглеждания

На 21 януари в ритуалната зала на община Златица беше връчена награда на дългогодишната деятелка в областта на културата и театрал Добринка Момчилова Гайтанджиева. Тържеството беше подготвено от община Златица, настоятелстовото на „Христо Смирненски” и приятелите й от Група за стари градски песни „Златен блян“, с ръководител Койка Алексиева.

Добрина Гайтанджиева получи званието „Носител на почетния знак на община Златица”, плакет и парична награда от 300 лева. На честването присъстваха кметът инж. Магдалена Иванова, секретарят на община Златица Теодора Петрова, членове на общинската администрация, на ОбС, на читалищното настоятелство, семейството, близки и роднини на номинираната, общественици, самодейци и граждани.

Поздравления за удостояването с престижното звание г-жа Гайтанджиева получи от кмета на инж. Иванова, която сподели, че хора като нея са двигатели на културния прогрес в града и че носят сияйната светлина на доброто, красотата и изкуството. Освен трите награди, тя поднесе на Добрина Гайтанджиева и кошница със свежи цветя. Решението на ОбС, с което се дава званието „Носител на почетния знак на община Златица“, прочете Аделина Павлова. Тя поднесе и поздравителен адрес, придружен с красиви цветя.

Поздрави и адреси Добринка Гайтанджиева получи още от читалище „Христо Смирненски” и от педагогическия екип на СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Тя разказа за себе си по обичайния си начин – с хумор и ирония, защото е земен и сърдечен човек, който обича театъра и самодейните изяви и хората. Не пропусна да представи и свое изпълнение от богатия си репертоар, предизвикана от приятелите си в залата. Включи се в изпълненията на Групата за стари градски песни „Златен блян“, чиито членове й поднесоха китка от любими мелодии. Много приятна изненада за нея и семейството й бяха поздравленията от колегата самодеец и поет Божидар Иванов, който й посвети стихотворение и осигури сърдечни привети, записани на мобилно устройство, от учителката Павлина Узунова и приятелката, също самодеен деятел, д-р Румяна Ланкова.

Голям интерес предизвика у уважилите тържеството почитатели на Добринка Гайтанджиева презентацията от стари снимки с моменти от участията й в емблематични постановки като „Българи от старо време“, „Татул“, спектакли по Чудомир и много други. С бич и топлина говориха за нея Цанка Варгелова, която беше и водещ на тържеството, най-близката й приятелка Койка Алексиева, инж. Тома Найденов, който се изказа от името на гражданите, Петър Белишки, който сподели за съвместната им работа.

Вечерта се изпълни с приятни емоции, топли думи на благодарност и сърдечност, които днес рядко се срещат. Пожелаваме на Добринка Гайтанджиева с гордост да носи своето звание и да се радва дълги години на обичта и признателността на златичани, заявиха присъстващи на тържеството.

АНГЕЛ ГЕРОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ПИРДОП:  Уверен съм в желания от всички ни напредък на общината
Prev Post АНГЕЛ ГЕРОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ПИРДОП: Уверен съм в желания от всички ни напредък на общината
„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“  Зарадваха с играчки децата от шест общини
Next Post „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ Зарадваха с играчки децата от шест общини
Related Posts

Leave a Comment: