ДОБРОВОЛЦИ ОТ СЕЛО АНТОН Подновиха маркировката на екопътеки в Стара планина

  • 0
  • 87 преглеждания

През месеците май и юни с няколко похода доброволци от село Антон извършиха подновяване на маркировката на няколко екопътеки, намиращи се в Стара планина, разказаха за вестник „Регион” участвали в инициативата. Планинарите били Петър Петров, Цвятко Лумбев, Донка Николова, Ива Чотова, Александър Гарчев, Добриела Иванова и други.

След завършването на дейностите по туристическите маршрути, са били подновени маркировките на около 6 – 7  километра планински пътеки. Антончани започнали от втория мост на местността „Козница”, като доброволците са достигнали до билото на Стара планина, в близост до полите на връх Вежен. Подновена и маркировката на туристическите пътеки и до хижите „Планински извори” и „Бенковски”.

Туристическите пътища, които преминават през местностите „Острица”, „Въртопа”, „Момина поляна” и други, също са с възстанови обозначения. Те се намират на териториите на общинските мери и пасища в село Антон, както и в границите на Национален парк „Централен Балкан”. Средствата за закупуване на материалите са били осигурени от фонда на Националния парк, както и от самите доброволци. Има още какво да се свърши по оформянето на туристическите екопътеки, за което тепърва ще се планува кога да бъдат осъществени. Резултатът е, че туристите лесно ще могат да достигат до целта, която са се насочили.

ДОБРОВОЛЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА ДВЕ ФИРМИ Почистиха мавзолея на Априлци в Копривщица
Prev Post ДОБРОВОЛЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА ДВЕ ФИРМИ Почистиха мавзолея на Априлци в Копривщица
МОТОЦИКЛЕТИСТИ И ВЕЛОСИПЕДИСТИ  Заедно в „Аз съм участник в движението“
Next Post МОТОЦИКЛЕТИСТИ И ВЕЛОСИПЕДИСТИ Заедно в „Аз съм участник в движението“
Related Posts

Leave a Comment: