ДОБРОВОЛЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА ДВЕ ФИРМИ Почистиха мавзолея на Априлци в Копривщица

  • 0
  • 109 преглеждания

В края на месец май и началото на юни бе осъществен четвъртия етап от кампанията „Почисти и пътувай” на фирмите, предлагащи почистващите препарати „Циф“ и „Доместос“, чиято цел е да подпомогне опазването на обекти от национално значение. Трите обекта, които трябваше да бъдат включени в кампанията от предложените осем обекта, бяха избрани чрез гласуване, осъществено от служителите на двете компании.  Те застават зад каузата за чист дом и чиста среда и за по-добра хигиена в България.

Идеята е в инициативата да се включат служители и доброволци от цялата страна. На 20 май е почистена музейната експозиция на комплекса „Самуилова крепост” в гр. Петрич. На централния площад в гр. Троят, на 3 юни,  бяха почистени от графити фонтанът и чешмата. На 10 юни екипът, който осъществява тази идея, бе в Копривщица. Към тях се присъединиха трима доброволци от общинска администрация – Милена Паралеева, Теодора Главчева и Марияна Цоловска и малката Мария Гърмидолова. А Мария Венгелова и Теменужка Чекалова пък бяха доброволките, дошли чак от гр. Петрич.

Включилите се в инициативата трябваше да се снимат пред тематичния банер и получаваха безплатно препарати, които произвеждат двете фирми. Снимките ще бъдат качени на Фейсбук страницата на кампанията, обясни Владислава Илиева. Извършено бе цялостно почистване на Мовзолея на Априлци, намиращ се на историческия площад „20 Април”. Първо бяха премахнати с уреди мъха и тревите по каменната облицовка, както и в района  около паметника. След това екипът се зае с измиване на целия мавзолей със специални препарати, които не нанасят вреда на материала, а почистването завърши с водна  и парна струя.

В МЕСТНОСТТА „ВОЙВОДЕНЕЦ“ – КОПРИВЩИЦА  „Излет с „Дачия“ събра хиляда участници
Prev Post В МЕСТНОСТТА „ВОЙВОДЕНЕЦ“ – КОПРИВЩИЦА „Излет с „Дачия“ събра хиляда участници
ДОБРОВОЛЦИ ОТ СЕЛО АНТОН  Подновиха маркировката на екопътеки в Стара планина
Next Post ДОБРОВОЛЦИ ОТ СЕЛО АНТОН Подновиха маркировката на екопътеки в Стара планина
Related Posts

Leave a Comment: