ДУПКА В АСФАЛТА КРАЙ РИТЕЙЛ ПАРКА Създава предпоставки за пътни произшествия

  • 0
  • 133 преглеждания

Шахта от канализацията за дъждовните води на Подбалканския път, в непосредствена близост до вход-изхода за Ритейл парка, източно от гр. Пирдоп, е предпоставка за възникване на пътнотранспортни произшествия, съобщиха водачи на автомобили.

Около шахтата, в резултат на преустройството на пътното платно за осигуряване на достъп до обектите в парка, се е образувала дупка. И за избягването ѝ шофьорите на автомобили, движещи се по пътя от гр. Златица за гр. Пирдоп, нерядко попадат в ситуация да се сблъскат с излизащите или насочващите се към парка коли. Подобен проблем има и на метри от подхода за влизане в гр. Пирдоп. Поради недовършено асфалтиране на терена, от замръзванията през зимата и от дъждовете са се образували ями, които застрашават безопасността на пътното движение в този район.

Положената на асфалта хоризонтална маркировка за регулиране на трафика вече се е изтрила в резултат на замърсяването на пътното платно. И това напълно е лишило шофьорите от добра видимост при преминаването през участъка, за да се предпазят от попадане на колите им в препятствието. За наличието му на пътното платно се разбира на метри от него и когато вдясно се появят други автомобили, става опасно. Защото внезапното намаляване на скоростта може да доведе до верижна катастрофа. А тогава предприемането на мерки за преместването на шахтата за поемане на дъждовните води вече ще са закъснели.

Автоконтрольори при Пътна полиция на РПУ – Пирдоп съветват водачите на автомобили да бъдат особено внимателни при преминаването през този участък от Подбалканския път и да спазват ограниченията за скоростта на движение, регламентирана със знаци.

Работим като екип за преодоляване на предизвикателствата сега и в бъдеще
Prev Post Работим като екип за преодоляване на предизвикателствата сега и в бъдеще
Next Post НЕЗАКОННО СМЕТИЩЕ В разграден двор в град Пирдоп
Related Posts